Hauptmann нали се бяхми разбрали да престанем с престъпленията на руснаците ако искаш пиши в специалната тема за престъпленията на съюзниците и руснаците тук се разбрахме да не спорим за военопленици и за геноцит. Там вече на спокоен тон може да се разискват всички тези работи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вермахтът: Доблест и Престъпления
Collapse
X
-
След капитулацията на нацистка Германия през май 1945, Айхман е арестуван и затворен в американски лагер за интерниране, но успява да избяга, защото името му по това време не е известно. В 1950 г. с помощта на нелегалните SS бяга в Аржентина, където живее 10 години под името Рикардо Клемент до отвличането си от израелски агенти на МОСАД на 11 май 1960 г. В Ерусалим е изправен пред съд в обвинение за престъпления срещу еврейския народ, срещу човечеството и за военни престъпления. По време на процеса, продължил четири месеца, срещу него свидетелстват повече от 100 души. Признат е за виновен по всички точки в обвинението, осъден е на смърт и е обесен в затвора Рамли(Ramleh) на 31 май 1962 г.
В момента чета книга за Айхман - "Правосъдие в Йерусалим - делото Айхман" от главния обвинител в процеса Гидеон Аузнер. За сега е малко тъпичка.
Comment
-
Виноват!
Originally posted by "Hauptmann"
Според официална справка на OKW през периода 22 юни 1941 - 31 декември 1944 Вермахтът пленява общо 5 163 381 съветски войници и офицери. (Те на това му се вика прецизност, едва ли самите руснаци се преброили пленниците си с такава точност! ) 816 230 от тях биват освобождавани, след кратък разпит, малко след попадането си в плен. Е ли това "доблестна постъпка" и склонна ли е била Червената армия към подобни дела?
МОЛЯЯЯ?! за пръв път чувам немците да освобождават от плен ей така. И то руснаци дет най-много ги мразят...
не смеши мои тапочки, есесовец.Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
Виж, тук бих добавил едно нещо - под освободени едва ли се има предвид - пуснахме ги да си ходят по живо, по здраво. По-скоро (но все пак не знам точно) се има предвид, че се използват като работна ръка в немското селско стопанство или (по-рядко) промишленост. Защото подобна практика е имало и то на широка нога. Та един вид - "пуснахме ги" - означава че не са във военнопленическите лагери, а не че са свободни.
Comment
-
Не е точно така, има си отделни данни за използваните като работна ръка в различни сфери на стопанството - точно 875 579 човека.
А бе какво толкова ви учудва, че е имало обезоръжавани, разпитвани и освобождавани?! Що да не удариш два шамара на некое 18-годишно селянче и да го пуснеш поживо-поздраво да си ходи в деревня-та, вместо от Смоленск (примерно) да го извозваш чак до Райха, за да работи (а руснаците са едни работници...) като животногледач.Si vis pacem - para bellum!
Comment
-
Съгласен съм с Хауптман. Ние просто нямаме толкова голям капацитет. Нямаме си Сибир, където да разполагаме колкото си искаме лагери. Всъщност особено след чувалите при Уман, Минск и Киев ние срещаме трудности дори само да разоражим пленниците, та какво остава да ги транспортираме на запад! Още повече като се вземе предвид претовареността на транспортната система."Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Comment
-
През лятото и есента на 41г. е ,във връзка с големия брой пленници и липса на капацитет е имало практика да се освобождават украинците от временни лагери на територията на Украйна.На други места пък са освобождавали украинци ако някой от близките отиде и си го прибере от лагера.
В някаква степен може би е било част от политиката да се спечели подръжка сред украинците.
Comment
-
И сега нещо във връзка с нашите доблест и престъпления. Тук бе спомената Украйна. Какво можем да кажем за действията нан Вермахта в Украйна и в Прибалтииските републики. По-интересно е да кажем за действията на населението на тези държави, за отношението им към Вермахта. Има свиедетелства, че нашите воиски са посрещани като освободители там. Интересно защо ли? Има дори сведения, за Части на РККА формирани от население на тези д-ви, които са посрещали германските танкови дивизии под звуците на дивизионните оркестри. Нашите момчета са изумени. Никой не е очаквал такова нещо. Никой дори в ОКВ. Но когато питат Хитлер какво да се прави, той прави грешката която може би предопредели изхода на Войната. Той заповяда на войските да не се церемонят с цивилното население. Съдбоносна грешка, за която платихме най-високата цена."Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Comment
-
Така мисля да ви отвлека от темата за военно - пленници и тем подобни ! Хайде да поговорим за доблестта на Вермахта ! За войската уважавана и до днес , за хората придали своя принос за това ! За героите , за победите , за атаките , за перфектните планове , за битките и т. н. ( това не е реклама на КОЛА ! ) ?
Искате ли да почнем от един магнетичен човек - една от най-големите доблести на Вермахта , най- великият пълководец в немската история - МАРШАЛ РОМЕЛ !!!
Нека някои да постне неговата история , ако няма желаещи аз ще се наема с това ( ама ме мързи .... ) и после ще говорим ? Как ви се струва идеята ? Ако не ви харесва за Маршал Ромел , дайте за нещо друго , но да има доблест в него !!!
Еisenherz , съжалявам че инф. не беше пълна , но не съм толкова запознат с въпроса Отново ти благодаря за Мадагаскар и ( знам че не е бил генерал .... така ли съм писал ??? )
......"Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "
Comment
Comment