Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нашият Axis Biografical Research

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Нашият Axis Biografical Research

С гордост обявявам отварянето на тази най-важна за мен тема. Който има някакво питане относно личност от Третия Райх - е предимно от SS и Вермахта - но може и някои политици ще си зададе питането тук.
    Това ще е нашият вариант на Axis Biografical Research.
    Обявявам темата за открита.

ми искам да питам не точно за личност а за българската
    следа в сс.има ли я и каква е тя.знам че има писания за българите в сс
    но дали са проверени.в западните сайтове са ни пренебрегнали.

Comment

Първо ти отговарям на въпроса от темата "Моята колекцийка снимки".

Ето ти снимка след войната

Ето цветна снимка на SS-Standartenfuehrer Ото Скорцени в униформа на SS-Hauptsturmfuehrer.

А тук в униформа на SS-Obersturmbannfuehrer

Тази и за аватар може да си я обработиш

И една в допълнение:

Колкото до въпроса ти в сайта на Бойна Слава за ТРетия Райх има статия за Българските SS. Не съм проверявал информацията там но прилича на художествен разказ. Ако искаш потърси в www.axishistory.com Там има.

Comment

аз отскоро съм в форума който казваш
        но не пиша пък и съм обиден че ни пренебрегват.

Comment

В какъв смисъл те пренебрегват. Не разбирам.

Comment

Не мен лично. Няма нищо за България освен едни кирливи снимчици на танкове с грешно обяснение.

Comment

Последната снимка е от момента на пленяването му от западните съюзници.
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

тук има полезна информация...

но да прави сте, почти ако не и абсолютно винаги ни пренебрегват...
                "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

Темата не е за пренебрежението, а за Аxis Biografical Research. Така че ако обичате. Не се отплесвайте в странични разговори. Може да направите отделна тема и да обсъдим прави ли сте или не.

Comment

А и ако може малко информацийка за Erich Von Manstein, че за съжаление не съм особенно запознат с него...

Comment

Comment

отг.

за Ромел пускал ли си някъде инфо, че не можах да открия?

Comment

На втора или трета страница има биография на френски и две снимки. Имам около сто негови снимки но изчаквам момента когато няма да ме мързи да преведа някоя дълга биография. Същото важи и за Витман. (Само че вече съм сложил неговите снимки)

Ако искаш снимки казвай. Ще ги кача в темата за биографиите.

Comment

Естествено че ще съм на линия такова нещо изпуска ли се.

Иначе да те питам знаеш ли нещо за - Вилхем Ритер фон Шрам.
                            За него аз знам лично че е военен коренспондент през войната и преди няколко дни му прочетох книгата "Тайните служби през ВСВ". В книгата му имаше само една негова снимка от летището в Харков през 1943 г. но там е в профил, това ти го казвам ако също така имаш негови снимки да ги сложиш. Иначе пак ще проверя дали не бъркам името но съм почти 95% сигурен че е така се пише.
                            Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

НАЙ-СЕТНЕ СЛОЖИХ БИОГРАФИЧНА БЕЛЕЖКА ЗА МИХАЕЛ ВИТМАН! АЙДЕ ФЕНОВЕ - КЕФЕТЕ СЕ. НО Е САМО ПЪРВАТА ЧАСТ

Comment

Working...
                              X