Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хайнц Гудериан и ролята му за създаването и развитието на танковите войски

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    ...а моето скромно мнение е, че "термина" баща на нещо си е олигофренски.
    Si vis pacem, Рarabellum

    Comment


      #47
      messire Woland написа Виж мнение
      P.S. И въпреки, че Уикипедия е особено място, смятам да я цитирам тук, текстът съвпада изцяло с моите виждания:
      "През март 1949 г. е екстрадиран в СССР. Там е обвинен в подривна дейност сред населението на СССР. Сталин никога не му прощава за тежките поражения, които е нанасял на Червената армия. Решено е да няма прошка, макар че фон Клайст е недолюбван от Хитлер заради аристократичния си произход, промонархическите си възгледи, способностите си и умението да отстоява своите позиции. Сталин е решил да бъде третиран като военнопрестъпник, макар че от толкова много битки на Източния фронт не е ясно как фон Клайст е намирал време да извършва военни престъпления.

      На 21 февруари 1952 г. е осъден от Върховния съд на СССР на 25 г. затвор. През март 1954 г. е прехвърлен в затвора във Владимир, където са държани германски генерали. Там руснаците му позволяват да си пише със семейството си. За пръв път от повече от 8 г. се свързва с роднините си. Умира на 15 октомври 1954 г. във Владимир от обща атеросклероза и артериална хипертония. Той е немският офицер с най-висок ранг, който умира в съветски плен и единствен от Хитлеровите фелдмаршали с такава съдба. Погребан е в безименна могила в СССР."
      Показания на Ервин Йенеке от 22 ноември 1947 г. (стр. 28):




      Показания на фон Клайст от 28 ноември 1951 г. (стр. 83):



      Сайт «Военная литература», работающий с 2001 г., собрал в себе множество текстов, имеющих отношение к военной истории и истории войн, и постоянно пополняется новыми материалами. Среди них -- первоисточники, архивные материалы, документы, мемуары, исследования, проза и поэзия, биографические работы, пропагандистские материалы, статьи, альтернативная военная история, книги по истории техники и оружия, уставы и наставления, устная история, детская военная литература, карты и схемы, военная периодика и многое другое.


      Трудно може да се открие невинен човек в тая война
      Attached Files

      Comment


        #48
        Е, то на война невинни хора трудно ще се намерят, още повече пък в тази.

        Comment

        Working...
        X