Самоходна батарея от март 1941
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
шест оръдия, а колко много машини
Collapse
X
-
Е все пак имаш 6 верижни + 6 полу-верижни машини, които искат доста потдръжка. Прдестави си го като танкова рота (като брой машини горе-долу отговаря) а не като батарея. Това означава, че освен машините има и 100-тина човека които трябва да се снабдяват/превозват. Обаче и на мен камионите ми се виждат малко множко.
П.П: При Курск примерно немците си използват щурмовите оръдия, като танкове, така че наистина не мисля че е погрешно да го разглеждаме като танкова рота а не батарея. А танковата рота има малко повече персонал от батареята (теоретично).This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
albireo написа Виж мнениеТо винаги е така не само през ВСВ.
Конна батарея от втората половина на 19 в.
[ATTACH=CONFIG]18274[/ATTACH]
albireo, знаеш ли колко са точно по щат?
Comment
-
Е, все пак имай предвид, че става въпрос за самостоятелни батальони . Т.е. цялото им снабдяване си е при тях, а не както е при батальоните, влизащи в състава на дивизия или бригада (има си отделни логистични подразделения на по-високо ниво). Тъй-като сигурно се е случвало вместо да ги използват като цяло (каквато е идеята) да ги разпределят по ротно, затова и вероятно логистиката е разпределена към всяка рота - оттук и големия парк камиони (машините на базата на 251-ките трябва да са влекачи за боеприпаси, големият влекач може би е мъкнел някакво зенитно оръдие, макар че не е прикачено, мотоциклетите са ясни).Last edited by gollum; 01-08-2012, 20:06.
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеХе, хе, почнах да ги броя и на два пъти се обърквам
albireo, знаеш ли колко са точно по щат?
Всъщност 160 може и да е ниско число. И до 200 могат да стигнат.
Comment
-
Thorn, къде намери тази снимка и има ли там още? Безценна е! Ако си чел моята тема, точно тези таблици липсват (от Февруари 1941, тази снимка е от Март и така като гледам е по новия щат).albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
"Sturmgeschütz"
Uwe Feist, Wolfgang Fleischer - очевидно е от тази книга, аз съм я свалил от някакъв испански форум.
Comment
Comment