Съобщение

Collapse
No announcement yet.

шест оръдия, а колко много машини

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

шест оръдия, а колко много машини

Самоходна батарея от март 1941

thorn

Средновековните църкви в България

То винаги е така не само през ВСВ.
    Конна батарея от втората половина на 19 в.
    Click image for larger version

Name:	battery.jpg
Views:	1
Size:	151.7 КБ
ID:	530939
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Е все пак имаш 6 верижни + 6 полу-верижни машини, които искат доста потдръжка. Прдестави си го като танкова рота (като брой машини горе-долу отговаря) а не като батарея. Това означава, че освен машините има и 100-тина човека които трябва да се снабдяват/превозват. Обаче и на мен камионите ми се виждат малко множко.

П.П: При Курск примерно немците си използват щурмовите оръдия, като танкове, така че наистина не мисля че е погрешно да го разглеждаме като танкова рота а не батарея. А танковата рота има малко повече персонал от батареята (теоретично).
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

albireo написа Виж мнение
        То винаги е така не само през ВСВ.
        Конна батарея от втората половина на 19 в.
        [ATTACH=CONFIG]18274[/ATTACH]
        Хе, хе, почнах да ги броя и на два пъти се обърквам

albireo, знаеш ли колко са точно по щат?

Comment

Е, все пак имай предвид, че става въпрос за самостоятелни батальони . Т.е. цялото им снабдяване си е при тях, а не както е при батальоните, влизащи в състава на дивизия или бригада (има си отделни логистични подразделения на по-високо ниво). Тъй-като сигурно се е случвало вместо да ги използват като цяло (каквато е идеята) да ги разпределят по ротно, затова и вероятно логистиката е разпределена към всяка рота - оттук и големия парк камиони (машините на базата на 251-ките трябва да са влекачи за боеприпаси, големият влекач може би е мъкнел някакво зенитно оръдие, макар че не е прикачено, мотоциклетите са ясни).
          Last edited by gollum; 01-08-2012, 20:06.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
            Хе, хе, почнах да ги броя и на два пъти се обърквам

albireo, знаеш ли колко са точно по щат?
            Хмм, да си призная не. Върти ми се някъде една цифра около 160 души, но първо естествено трябва да се види от коя армия е тази конна батарея (за съжаление не помня, снимката съм я смъквал някъде от нета бая отдавна).
            Всъщност 160 може и да е ниско число. И до 200 могат да стигнат.
            Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Thorn, къде намери тази снимка и има ли там още? Безценна е! Ако си чел моята тема, точно тези таблици липсват (от Февруари 1941, тази снимка е от Март и така като гледам е по новия щат).
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

"Sturmgeschütz"
                Uwe Feist, Wolfgang Fleischer - очевидно е от тази книга, аз съм я свалил от някакъв испански форум.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Working...
                X