Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисунки за войната

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Сержант Алексей Воронин написа
    Ок, схванахме идеята... :sm113:
    А аз не че нещо, ама тия грациозни платноходи какво общо имат с ВСВ?...
    Ами ... нищо, но са красиви. Първо сложих японския Dai Tenno Nippon Kaigun, после се прехвърлих на морето, и от там на всичко морско ... асоциации
    Ако ви цапам темата - ще си почистя :vb_sad: :vb_sad: :vb_sad:
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
      Ами ... нищо, но са красиви. Първо сложих японския Dai Tenno Nippon Kaigun, после се прехвърлих на морето, и от там на всичко морско ... асоциации
      Ако ви цапам темата - ще си почистя :vb_sad: :vb_sad: :vb_sad:
      :mhehe: :mhehe: :mhehe:

Би било рицарско, доблестно и самопожертвователно, и би довело до светло бъдеще на човешкия род :p Но онези японските ги остави :tup: А аз след малко ще налея самолетчета.

Comment

Айде хаирлия да е. :nut:
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Ето и няколко неща от мен! Надявам се да не се повтарят с публикуваните досега- ако ли пък се случи, моля да ме извините :1087: .

Ето германска артилерийска позиция, американски войници, КВ и Мустанги.
          А пък .bmp-то е уникална рисунка на 12бр. Пантер-и.

Между другото, втората картинака като че ли е прерисувана от филма 'Спасяването на редник Райън'- сцената когато след десанта дебнеха немско картечно гнездо с огледало прикачено с дъвка на цевта на пушка и след това снайпер-а видя сметката на картечарите. :kill_myse
          Last edited by peterpetroff; 29-03-2008, 12:45. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          GOTT MIT UNS!

Comment

Sturmtiger и няколко 'хвърчила'. :38:
            GOTT MIT UNS!

Comment

Онлайн галерия с рисунки, не само от войните, но много добри. Твърде много са, затова давам направо линк. И всички се продават. Е, цените са малко височки... абе, да си го кажем направо, скъпи са.
              Tongue-tied, twisted, just an earth-bound misfit, I

Comment

Аватара ми представлява емблемата на СС- Е4. Символизира черното слънце, а надписите в периферията са на тамплиерски, емблемата е лично одобрена от Хайнрих Химлер.

Comment

Търсих из интернета снимка на най-причудливия немски транспортен самолет, но не намерих. Искам я за мен. Ако някой има или попадне на такава, моля да я публикува! Става въпрос за "Гота" 244. Аз имам, но рисунка.
                  Ако някой се интересува от емблемите на унгарските въздушнодесантни войски през Втората световна война, поствам и тях.
                  Last edited by еМГето; 30-03-2008, 05:31.

Comment

Рисунка на още едно чудо от периода на Втората световна война. Тежък
                    транспортен самолет Месершмид Ме-323 "Гигант" мод. Е2-WT. Вдига 130
                    войници с пълно въоръжение и екипировка или 60 ранени (на носилки) или 9 765 кг. нетен товар.

Comment

Eй я Готата ...

Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

надписите в периферията са на тамплиерски
                        На тамплиерски??!? :o :sm186:

Че тамплиерите някакъв собствен език ли са си създали?
                        "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Войник от американските въздушнодесантни части.
                          Униформата на този подофицер е почти същата като бойната мод. М 1943.
                          Поради специфичното и предназначение тя има различно разположение и ориентация на джобовете. Въоръжен е с полуавтоматична карабина М1 със сгъваем приклад, която е специално разработена за парашутните войски. Карабината е била крайно непопулярна сред войските, понеже често е засичала.
                          Не мога да кажа, че съм възхитен как са били стъкмени американските парашутисти.

Comment

Това пък е японски парашутист.
                            Аз не харесах американската, заради този светлозелен ябълков цвят, без бройните каишки и брезентови торби и торбички, но японската униформа е под всякаква критика. Що за естетическо чувство са имали създателите?
                            Пък и тези ботуши и каиши! Груба работа!

Comment

Английски парашутист.
                              Това стъкмяване ми допада! Във всеки случай е по-добро от американското! Японското е извин класация!
                              Войник от 1-ва английска въздушнодесантна дивизия. Това е униформа характерна за периода на операции в Тунис, остров Сицилия и Южна Италия. Камуфлажната куртка е тип Денисън (по името на дизайнера - капитан Денисън). На главата си носи характерната английска парашутна каска. Въоръжен е с автомат "Стен" с байонет.

Comment

Stormbringer написа
                                На тамплиерски??!? :o :sm186:

Че тамплиерите някакъв собствен език ли са си създали?
                                И аз мислех да попитам, но замълчах, за да не помислят, че се заяждам. Всъщност да не са някакви руни?

еМГето написа
                                Това пък е японски парашутист.
                                Аз не харесах американската, заради този светлозелен ябълков цвят, без бройните каишки и брезентови торби и торбички, но японската униформа е под всякаква критика. Що за естетическо чувство са имали създателите?
                                Пък и тези ботуши и каиши! Груба работа!
                                Хм...много си е хубава японската. Т. нар "каиши" се наричат "колани на парашута" и биват (гледайте картинката) - седалищен, бедрен, гръден, различни обтяжки за прогонване на самата подвесна система и т. н. На японския парашутист не е показана самата раница с парашута.
                                А и в създаването на всяка униформа не се търси естетика. Това не е прет-а-порте. Там се търси оптимума, който униформата може да даде (удобство, функционалност и т. н.). А тези ботуши са походните. Никой парашутист не би скочил с обувка с ток. Не и ако иска да има здрави крака.
                                А под самата сбруя на парашута това е спасителна жилетка за скокове във вода.
                                Last edited by Odzava; 31-03-2008, 15:28. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X