If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ок, схванахме идеята... :sm113:
А аз не че нещо, ама тия грациозни платноходи какво общо имат с ВСВ?...
Ами ... нищо, но са красиви. Първо сложих японския Dai Tenno Nippon Kaigun, после се прехвърлих на морето, и от там на всичко морско ... асоциации
Ако ви цапам темата - ще си почистя :vb_sad: :vb_sad: :vb_sad:
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Ами ... нищо, но са красиви. Първо сложих японския Dai Tenno Nippon Kaigun, после се прехвърлих на морето, и от там на всичко морско ... асоциации
Ако ви цапам темата - ще си почистя :vb_sad: :vb_sad: :vb_sad:
:mhehe: :mhehe: :mhehe:
Би било рицарско, доблестно и самопожертвователно, и би довело до светло бъдеще на човешкия род :p Но онези японските ги остави :tup: А аз след малко ще налея самолетчета.
Ето и няколко неща от мен! Надявам се да не се повтарят с публикуваните досега- ако ли пък се случи, моля да ме извините :1087: .
Ето германска артилерийска позиция, американски войници, КВ и Мустанги.
А пък .bmp-то е уникална рисунка на 12бр. Пантер-и.
Между другото, втората картинака като че ли е прерисувана от филма 'Спасяването на редник Райън'- сцената когато след десанта дебнеха немско картечно гнездо с огледало прикачено с дъвка на цевта на пушка и след това снайпер-а видя сметката на картечарите. :kill_myse
Last edited by peterpetroff; 29-03-2008, 12:45.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Онлайн галерия с рисунки, не само от войните, но много добри. Твърде много са, затова давам направо линк. И всички се продават. Е, цените са малко височки... абе, да си го кажем направо, скъпи са.
Tongue-tied, twisted, just an earth-bound misfit, I
Аватара ми представлява емблемата на СС- Е4. Символизира черното слънце, а надписите в периферията са на тамплиерски, емблемата е лично одобрена от Хайнрих Химлер.
Търсих из интернета снимка на най-причудливия немски транспортен самолет, но не намерих. Искам я за мен. Ако някой има или попадне на такава, моля да я публикува! Става въпрос за "Гота" 244. Аз имам, но рисунка.
Ако някой се интересува от емблемите на унгарските въздушнодесантни войски през Втората световна война, поствам и тях.
Рисунка на още едно чудо от периода на Втората световна война. Тежък
транспортен самолет Месершмид Ме-323 "Гигант" мод. Е2-WT. Вдига 130
войници с пълно въоръжение и екипировка или 60 ранени (на носилки) или 9 765 кг. нетен товар.
Че тамплиерите някакъв собствен език ли са си създали?
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Войник от американските въздушнодесантни части.
Униформата на този подофицер е почти същата като бойната мод. М 1943.
Поради специфичното и предназначение тя има различно разположение и ориентация на джобовете. Въоръжен е с полуавтоматична карабина М1 със сгъваем приклад, която е специално разработена за парашутните войски. Карабината е била крайно непопулярна сред войските, понеже често е засичала.
Не мога да кажа, че съм възхитен как са били стъкмени американските парашутисти.
Това пък е японски парашутист.
Аз не харесах американската, заради този светлозелен ябълков цвят, без бройните каишки и брезентови торби и торбички, но японската униформа е под всякаква критика. Що за естетическо чувство са имали създателите?
Пък и тези ботуши и каиши! Груба работа!
Английски парашутист.
Това стъкмяване ми допада! Във всеки случай е по-добро от американското! Японското е извин класация!
Войник от 1-ва английска въздушнодесантна дивизия. Това е униформа характерна за периода на операции в Тунис, остров Сицилия и Южна Италия. Камуфлажната куртка е тип Денисън (по името на дизайнера - капитан Денисън). На главата си носи характерната английска парашутна каска. Въоръжен е с автомат "Стен" с байонет.
Че тамплиерите някакъв собствен език ли са си създали?
И аз мислех да попитам, но замълчах, за да не помислят, че се заяждам. Всъщност да не са някакви руни?
еМГето написа
Това пък е японски парашутист.
Аз не харесах американската, заради този светлозелен ябълков цвят, без бройните каишки и брезентови торби и торбички, но японската униформа е под всякаква критика. Що за естетическо чувство са имали създателите?
Пък и тези ботуши и каиши! Груба работа!
Хм...много си е хубава японската. Т. нар "каиши" се наричат "колани на парашута" и биват (гледайте картинката) - седалищен, бедрен, гръден, различни обтяжки за прогонване на самата подвесна система и т. н. На японския парашутист не е показана самата раница с парашута.
А и в създаването на всяка униформа не се търси естетика. Това не е прет-а-порте. Там се търси оптимума, който униформата може да даде (удобство, функционалност и т. н.). А тези ботуши са походните. Никой парашутист не би скочил с обувка с ток. Не и ако иска да има здрави крака.
А под самата сбруя на парашута това е спасителна жилетка за скокове във вода.
Last edited by Odzava; 31-03-2008, 15:28.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment