Ами в "Перечень штатов Красной Армии" се споменава само един тип кавалерийска дивизия и се изброяват разнообразните щатове на подразделения и части, водещи се "кавалерийски". След като типа вероятно е един, то следва всички те да са влизали в нея. Но не съм сигурен. Изтегли си го и провери. Има го на www.rkka.ru, най-горе в раздел "Организация". Там (то си е справочник) само се изброяват всички щатни разписания, като за някои е дадена числеността и нищо друго.
Та затова попитах "какви ударни", защото не съм виждал подобен щат. Но пък може би ти се бъркаш, защото към 1941 г. наиситна има два типа кавалерийски дивизии, но се водят "кавалерийски" и "планинско-кавалерийски", като в РККА има 9 КД и 4 ПКД. Може би тези "ударни" са вторите.
Та затова попитах "какви ударни", защото не съм виждал подобен щат. Но пък може би ти се бъркаш, защото към 1941 г. наиситна има два типа кавалерийски дивизии, но се водят "кавалерийски" и "планинско-кавалерийски", като в РККА има 9 КД и 4 ПКД. Може би тези "ударни" са вторите.
Comment