Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пропаганда, плакати и други нагледни материали

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Comment

Такаа я вижте какво още открих

Comment

тука има разни

някои няма да могат да ги видят, за това качвам най-добрия (направо си е актуален)
        По моя преценка съм обективен.

Comment

якооо
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Толкова са много че само линк мога да ви дам.

Comment

интересен нов сайт, спонсориран вече от руските официални власти, но по-важното е "Спутник партизана"! доста добро издание с конкретни тактически приоми, рядко срещано в тогавашната съветска военна литература!

Comment

Досещате се какво намекват нацистите с това.

Този също е много добър като послание, ама се разминава с действителността, защото доколкото знам германците са избили доста хора в окупираните руски територии.
                “Целият прогрес и цялата култура на човечеството се базират изключително върху гениалността и енергията на личности, а в никакъв случай не са продукт на “мнозинството”.

Comment

Тези плакати от Райха за окупираното население ли са? Защото иначе ми се губи логиката. Особено този на френски е интересен - изкарват британците и съветите марионетки на евреите, демек световен еврейски заговор срещу Райха? Толкова разбирам от френски...

ПП Интересно е и че Испания и Вишистка Франция я дават сива...
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

ToMaS написа
                    Този също е много добър като послание, ама се разминава с действителността, защото доколкото знам германците са избили доста хора в окупираните руски територии.
                    Разминава се с действителността, за разлика от първия плакат ли? Защото мнението ти така изказано означава точно това.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
                      Разминава се с действителността, за разлика от първия плакат ли? Защото мнението ти така изказано означава точно това.
                      Не съм казал: "...разминава се с действителността, за разлика от първия." Ако не вярваш, прочети мнението ми отново.

Dinain, това, което плаката на френски внушава е много интересно. Виждате ли, цяла Европа ще бъде в безопасност стига да е с Хитлер. Обърнете внимание на нитовете по крайбрежията и по границата със СССР.
                      “Целият прогрес и цялата култура на човечеството се базират изключително върху гениалността и енергията на личности, а в никакъв случай не са продукт на “мнозинството”.

Comment

Семантичен анализ ли трябва да правя сега.

"Този също е много добър като послание, ама се разминава с действителността"

Сиреч, първият и вторият са "добри като послание", НО вторият се разминава с действителността. Или въобще не мислиш какво пишеш, или съвсем ясно си си казал какво мислиш.

И какво, собствено, трябва да означава "много добър като послание" в контекста на нацистки пропаганден плакат?
                        albireo написа

Comment

Imperial написа
                          Семантичен анализ ли трябва да правя сега.

"Този също е много добър като послание, ама се разминава с действителността"

Сиреч, първият и вторият са "добри като послание", НО вторият се разминава с действителността. Или въобще не мислиш какво пишеш, или съвсем ясно си си казал какво мислиш.

И какво, собствено, трябва да означава "много добър като послание" в контекста на нацистки пропаганден плакат?
                          Обяснявам на тези, които не са ме разбрали или не искат да ме разберат. Когато казвам "много добър като послание" имам предвид от гледна точка на нацистите. Сега ясно ли е?

Comment

Аз пък мислех че имаш предвид от гледна точка на яснотата, ефективността и възприемчивостта на посланието. В такъв смисъл втория плакат и на мен ми се струва по-ефектен - просто, кратко и ясно; подсилено максимално с нюанс в цветовете и т.н. Докато първия... хм, едва ли "средния европеец" лесно ще възприеме, че британците вече не са европейци, даже са враг на Европа...?
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ето малко пропаганда и от мен :

Comment

Тази тук направо ме разби.Никога не съм предполагал , че сме правили анти-сащианска пропаганда. :rock:

Comment

Working...
                                X