Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пропаганда, плакати и други нагледни материали
Collapse
X
-
Досещате се какво намекват нацистите с това.
Този също е много добър като послание, ама се разминава с действителността, защото доколкото знам германците са избили доста хора в окупираните руски територии.“Целият прогрес и цялата култура на човечеството се базират изключително върху гениалността и енергията на личности, а в никакъв случай не са продукт на “мнозинството”.
Comment
-
Тези плакати от Райха за окупираното население ли са? Защото иначе ми се губи логиката. Особено този на френски е интересен - изкарват британците и съветите марионетки на евреите, демек световен еврейски заговор срещу Райха? Толкова разбирам от френски...
ПП Интересно е и че Испания и Вишистка Франция я дават сива..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
ToMaS написаТози също е много добър като послание, ама се разминава с действителността, защото доколкото знам германците са избили доста хора в окупираните руски територии.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial написаРазминава се с действителността, за разлика от първия плакат ли? Защото мнението ти така изказано означава точно това.
Dinain, това, което плаката на френски внушава е много интересно. Виждате ли, цяла Европа ще бъде в безопасност стига да е с Хитлер. Обърнете внимание на нитовете по крайбрежията и по границата със СССР.“Целият прогрес и цялата култура на човечеството се базират изключително върху гениалността и енергията на личности, а в никакъв случай не са продукт на “мнозинството”.
Comment
-
Семантичен анализ ли трябва да правя сега.
"Този също е много добър като послание, ама се разминава с действителността"
Сиреч, първият и вторият са "добри като послание", НО вторият се разминава с действителността. Или въобще не мислиш какво пишеш, или съвсем ясно си си казал какво мислиш.
И какво, собствено, трябва да означава "много добър като послание" в контекста на нацистки пропаганден плакат?albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial написаСемантичен анализ ли трябва да правя сега.
"Този също е много добър като послание, ама се разминава с действителността"
Сиреч, първият и вторият са "добри като послание", НО вторият се разминава с действителността. Или въобще не мислиш какво пишеш, или съвсем ясно си си казал какво мислиш.
И какво, собствено, трябва да означава "много добър като послание" в контекста на нацистки пропаганден плакат?“Целият прогрес и цялата култура на човечеството се базират изключително върху гениалността и енергията на личности, а в никакъв случай не са продукт на “мнозинството”.
Comment
-
Аз пък мислех че имаш предвид от гледна точка на яснотата, ефективността и възприемчивостта на посланието. В такъв смисъл втория плакат и на мен ми се струва по-ефектен - просто, кратко и ясно; подсилено максимално с нюанс в цветовете и т.н. Докато първия... хм, едва ли "средния европеец" лесно ще възприеме, че британците вече не са европейци, даже са враг на Европа...?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment