Виждам, че никой не събира смелост да направи тема за сражението при Москва. За това мисля аз да взема инициативата.
1. Какви сили влагат двете страни в битката?
2. На какво се дължи германския неуспех?
3. Каква е роята на Жуков?
4. Какви са последиците от германското поражение?
5. Можело ли е то да се избегне? Т.е. имала ли е битката за Москва алтернатива?
6. Какви са последиците от него? Както преките така и тези засягащи цялостния ход на Войната.
7. Не е ли битката при Москва колуминационната точка на стратегическия провал на Райха?
Тези, а и предполагам още други въпрси, очакват отговор. Отговор, който ви предизвиквам, да изнамерите. Нека се спрем и да разгледаме колкото се може по-подробно този, според мен, преломен момент във Войната. Нека погледнем не само чисто военния ход на събитията, но и стратегическите предпоставки, които оказват значително въздействие върху хода на битката. И така... На работа! :tup:
1. Какви сили влагат двете страни в битката?
2. На какво се дължи германския неуспех?
3. Каква е роята на Жуков?
4. Какви са последиците от германското поражение?
5. Можело ли е то да се избегне? Т.е. имала ли е битката за Москва алтернатива?
6. Какви са последиците от него? Както преките така и тези засягащи цялостния ход на Войната.
7. Не е ли битката при Москва колуминационната точка на стратегическия провал на Райха?
Тези, а и предполагам още други въпрси, очакват отговор. Отговор, който ви предизвиквам, да изнамерите. Нека се спрем и да разгледаме колкото се може по-подробно този, според мен, преломен момент във Войната. Нека погледнем не само чисто военния ход на събитията, но и стратегическите предпоставки, които оказват значително въздействие върху хода на битката. И така... На работа! :tup:
Comment