Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загадки и мистификации

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Наименованието "Барбароса", идва от името на немския владетел Фридрих I Барбароса, известен с третия кръстоносен поход.
    барба-брада
    рос-червен
    или казано друго яче Червенобрадия. Та оттам и план "Барбароса" :imperial:

Comment

bulldog4eto написа
      Наименованието "Барбароса", идва от името на немския владетел Фридрих I Барбароса, известен с третия кръстоносен поход.
      барба-брада
      рос-червен
      или казано друго яче Червенобрадия. Та оттам и план "Барбароса" :imperial:
      ЕВАЛЛА!!!

Comment

Кой е бил Барбароса знае дори такъв пишман-специалист по ВСВ като мене. То като се замисля дори може да не си чувал за ВСВ и пак да го знаеш Фридрих.
        А защо планът се казва "Барбароса" знаете ли тогава?
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

моето обяснение е, че кампанията на изток е поход и той според идеолозите и самия хитлер трябва да носи подходящо символично наименование. барбароса участва в третия кръстоносен поход ако не ме лъже паметта. войната с ссср е кръстоносен поход срещу болшевизма. така си го обяснявам аз. символи.

p.s. между другото смятах, че това е първоначалния въпрос на ssgrail

Comment

плана е нарече, както впрочем отбеляза Док Холидей, "Барбароса", по идиологически причини. Или по точно защото Фридрих I ,създава първия германски имперски план за завладяване на далечни, чужди земи през средновековието.
            Точно по времена третия кръстоносен поход.

Comment

Браво момче :tup: та, справихте се отлично и дадохте изчерпателен отговор.Аз не попитах защо се казва операция "Барбароса" така, защото си знаех че който тръгне да отговаря за името й ще отговори и защо са я кръстили така и причините за това.
              Ще ви задавам много лесни въпроси за да може повече хора да са включат.Ето нови два въпроса:
              1.Кое събитие от ВСВ е наречено "ЧУДОТО НА МАНЩАЙН", като при отговора бъдете по-изчелпателни за да се обяснява подробно на хората, които не знаят.
              2.След награждаването на кой фелдмаршал с това звание Хитлер заявява, че това е последният генерал, на който е връчил фелдмаршалския жезъл.И удържа ли Хитлер на думата си.

Comment

2. паулус. не удържа. награждана ритер фон грайм на 22 април 1945 а и шьорнер май беше след паулус. все пак го повишава на 31 ян. 1942. до края на войната има бая време. мисля, че и модел е повишен по-късно но нямам време да проверя.
                1. не знам кое от всички чудеса - предполагам, че е планът на френската кампания. макар че третото падане на харков също си струва.

Comment

bulldog4eto написа
                  плана е нарече, както впрочем отбеляза Док Холидей, "Барбароса", по идиологически причини. Или по точно защото Фридрих I ,създава първия германски имперски план за завладяване на далечни, чужди земи през средновековието.
                  Точно по времена третия кръстоносен поход.
                  Между другото доста от германските генерали са били против названието на операцията на името на Фридрих ² Барбароса поради суеверие.Те добре са знаели,че ²²² кръстоносен поход въпреки големите очаквания завършва с пълна катастрофа след като императорът се удавя по най-нелеп начен в една рекичка в Мала Азия.Въобще не им се е искало похода им на Изток да се свързва с това събитие но Хитлер е бил непреклонен.

Comment

е то явно е имало от какво да се опасяват щото операцията се проваля в един голям гьол във волгоградска област

Comment

SSGRAIL, моля те, въздържай се от пускането на такива глупави "загадки". Смешно е малко, предвид знанията на някои хора (учудих се много, че Док така добронамерено е отговорил, нещо се е повредил и той ) Пък и темата не е за загадки/въпроси, а уж за загадките и мистификациите около ТР.
                      XV mile the sea brode is
                      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

аз съм душа човек, грей )))

Comment

аз съм душа човек, грей )))
                          Да, бе - дали и Пламен ЩЪрбов мисил така .

Comment

Sir Gray написа
                            SSGRAIL, моля те, въздържай се от пускането на такива глупави "загадки". Смешно е малко, предвид знанията на някои хора (учудих се много, че Док така добронамерено е отговорил, нещо се е повредил и той ) Пък и темата не е за загадки/въпроси, а уж за загадките и мистификациите около ТР.
                            Добре край с глупавите въпросчета .
                            Ако желаете маже да се дискутира по-сериозна загадъчна тема.
                            Например имал ли е заболяване Хитлер (сифилис и прогресивен паралич), ако да определяла ли е болестта политиката която е водел той и прибързаните военни кампании, особено нападението над СССР.
                            Знем че в края на войната той е бил жива развалина, нервен, подпухнал с изцъклени очи и треперещи ръце.

Comment

SSGRAIL написа
                              Например имал ли е заболяване Хитлер (сифилис и прогресивен паралич), ако да определяла ли е болестта политиката която е водел той и прибързаните военни кампании, особено нападението над СССР.
                              Знем че в края на войната той е бил жива развалина, нервен, подпухнал с изцъклени очи и треперещи ръце.
                              Тази болест се нарича СТРАХ. И Хитлер и Сталин са съзнавали, че за безмисленото убийство на милиони, условна присъда не дават. Знаел е, че си отива и е искал и света да си отиде с него. Пример е заповедта, за разрушаване на немските фабрики и заводи. Дори не е намерил смелост да си замине сам, ами си е намерил и "компания".
                              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Тъпкал се е с доста лекарства и наистина в края си е бил на границата на психическия срив. Но това е в следствие на много фактори.
                                They march in full battle dress
                                With faces grim and pale
                                Tattered banners and bloody flags
                                Rusty spears and blades...

Comment

Working...
                                X