Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загадки и мистификации

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #31
    Ако сте чели ежедневния режим и как е протичал деня на хитлер ще ви е ясно, че той се е самоунищожавал /системно или не/. лягане в ранните часове на сутринта, никакво излизане след 1943 ако не се лъжа. Да не говорим и атентата, който може физически да не е имал сериозни последици, но психически определено е имал.

    Comment


      #32
      Атентата срещу него е наистина черешката на тортата във физическото и психическо състояние на Хитлер.Спукано му е тъпанчето на едното ухо и ранена дясната му ръка, но както казвате личния му лекар го е тъпкал ежедневно с лекарства.
      По данни на няколко историци и сведения които съм чел Химлер е водил секретно досие на Хитлер, като смятал, че може един ден да го използва.След това сам сондира почвата за сключване на сепаративен мир със съюзниците Англия и САЩ.Химлер в досието е събирал данни за болестите на Хитлер - заболяване от сифилис, заразен от проститутка във Виена, също че е бил болен от прогресивен паралич. Също Химлер е ровил в потеклото и произхода на Хитлер за да се сдобие с данни за еврейска капка в кръвта му, както е направил с Хайдрих и го е държал в шах понеже се е страхувал от него.
      Химлер е споделял тези неща с личния си лекар д-р Керстен и Шеленберг, като последния дори му предлага да свали Хитлер и да заеме неговото място.Знаел е за заговора на 20 юли 1944г. срещу него и си е траял за да бъде премахнат Хитлер.
      Не съм чел мемоари на д-р Феликс Керстен и не знам в действителност имало ли е такова тайно досие с компрометиращи материали и какво е станало с него.Но съм склонен да вярвам, в предвид факта, че Химлер заедно с Борман са били най-информираните хора в Германия и най-големите интриганти в гигантската мрежа от сплетни и предателства, с които е изтъкан райха особено във военните години.

      Comment


        #33
        Къде си чел, че Шеленберг предлага на Химлер да свали Хитлер? Просто ми е интересно, за това питам.
        They march in full battle dress
        With faces grim and pale
        Tattered banners and bloody flags
        Rusty spears and blades...

        Comment


          #34
          SS-mann написа
          Къде си чел, че Шеленберг предлага на Химлер да свали Хитлер? Просто ми е интересно, за това питам.
          Намерих книгата.
          "Империята на смъртта" - Д.Мелников, Л.Чорная.
          Цитирам от нея:
          "Керстен твърди, че през 1942г. узнал от Химлер, че той имал досие от 26 страници, което доказвало:Хитлер е боледувал от сифилис и е застрашен от прогресивен паралич.Хайнрих Химлер наблюдавал с недоверие Хитлер.Той отдавна знаел, че фюрера е болен човек.Най-късно от пролетта на 1941г. Химлер сондира почвата...чрез посредници в Швейцария, как ще реагира Англия на предложението за компромисен мир, ако не Адолф Хитлер, а той Хайнрих Химлер, бъде неин партньор...Хитлер дава на Химлер още по-големи пълномощия, но Химлер, вижда че страховете и изводите му се потвърждават.Когато шефът на СД Шеленберг, негово особено доверено лице, предлага на Химлер да свали Хитлер и да сключи сепаративен мир,той само се преструва, че е потресен.Химлер отдавна не вярва, че болният фюрер ще извоюва победа.
          ...От 1943г. в перифериятана съпротивата във вишите ръководни кръгове се появява не друг, а Хайнрих Химлер.Той имал медицинска експертиза, в която състоянието на Хитлер се характеризира като болезнено.Валтер Шеленберг прави сондаж чрез испански, швейцарски и американски посредници за сепаративен мир без Хитлер или независимо от него...На 26 август 1943г. се състояла среща между участвуващия в заговора бивш пруски министър на финансите Попиц и Химлер."Канарис също искаше да установи контакт с Химлер, но младите офицери се обявиха против това.Едновременно Химлер казва на Канарис, че той (Химлер) знае със сигурност, че вермахтът готви метеж и в подходящ момент ще нанесе удар."

          Comment


            #35
            Тези автори не съм ги чувал. До колко може да им се има вяра и на какви данни се позовават.
            They march in full battle dress
            With faces grim and pale
            Tattered banners and bloody flags
            Rusty spears and blades...

            Comment


              #36
              SS-mann написа
              Тези автори не съм ги чувал. До колко може да им се има вяра и на какви данни се позовават.
              Мельников Д, Черная Л. Империя смерти. М. Изд-во политической литературы. 1987г. 414 с.
              От издателя
              В новой работе известных историков-литераторов, перу которых принадлежит много книг, завоевавших признание читательской аудитории, разоблачается преступная деятельность спецслужб фашистского рейха, подчеркивается, что террор был неотъемлемой частью нацистской политики. Щупальца(пипалата) коричневого спрута(октопод) проникали буквально во все поры политической, общественной и частной жизни Германии. Своего же главного врага гитлеровцы видели в коммунизме и Советском Союзе. В книге рассказывается о злодеяниях гитлеровцев на оккупированных территориях, об истреблении славянских и других народов. Авторы разоблачают деятельность ряда нацистских "специалистов" по террору и геноциду - Гиммлера, Гейдриха, Кальтенбруннера, Шелленберга, Мюллера.

              Виктор Суворов(Резун) цитира книгата в работите си.Двамата автори са известни специалисти за Третия райх от времето на социализма.

              Comment


                #37
                SSGRAIL написа
                също че е бил болен от прогресивен паралич.
                След войната е налице една умишлена тенденция да се демонизира Хитлер по причини- от една страна да се “оневини” частично поне малко германският народ, който до последните дни, че и след това е подържал много висок боен дух и се е борил срещу “окупатора”.Втората причина е че престъпленията, които са изнесени в Нюрнберг, особено тези за евреите/пресилени или не/ е редно по някакъв начин да се свържат с някаква “ненормалност”.Тази тенденция започва непосредствено след капитулацията продължава значително време след това.Мнозина от вас сте наясно, че в голямата си част тя е поръчкова.Съветската литература по въпроса изобилствува с подобни “доказателства”.Едва последните години се появи /според мен/ документалистика, която по-хладно и обективно се стреми да разглежда нещата.
                В две книги излезли сравнително наскоро- “Делото Хитлер”- съставена на базата на разпитите на адютантите на Хитлер -Гюнше и Линге по времето на съветския им плен и “Хитлер къкъвто го познавах”-Оксана Дворниченко става ясна че никой от пленените не дава данни, че Хитлер е бил сериозно болен/ в смисъл шизофрения, параноя, прогресивна парализа, напреднал Паркинсон и пр./
                Ясно е че, всички заловени в бункера и попаднали в руски плен са били подробно разпитвани, многократно.А руснаците знаят как да разпитват, така че са си казали всичко. По време на Нюрнбергския процес също никой от хората били близко до Хитлер не съобщават такова нещо.Тези работи ги "сътворява" пропагандата доста по-късно.Ако такова нещо е имало- т.е. ако Хитлер е бел психично болен, то колко му е било за времето от 1945-50 да направят съюзниците един лекарски консилиум, когато всички свидетели са още живи и да му поставят диагнозата.Но щом не са го направили, значи не е било така.

                Comment


                  #38
                  SS-mann написа
                  Тези автори не съм ги чувал. До колко може да им се има вяра и на какви данни се позовават.
                  Бих казал сериозни автори, изследователи на Третия райх, книгата им "Империя на смъртта" преиздадена през 1989г. се оказва доста интересна, в нея се набляга върху историята, дейността и някои тайни на СС и РСХА.Имам я от доста години, не бях я чел, но сега се порових в нея.Разбира се повечето "факти" в книгата предполагам са известни на интересуващите се от това, но ако ти допадне от някъде хвърли й един поглед, мисля, че няма да съжаляваш.
                  Аз по-скоро съм склонен да вярвам на авторите.Позовават се на някои архивни и пленени секретни документи на Германия, както и на книгите на други автори пишещи в тази насока и собствените си изследвания.
                  По-нататък ще цитирам някои неща от нея.

                  Comment


                    #39
                    anastas7147 написа
                    В две книги излезли сравнително наскоро- “Делото Хитлер”- съставена на базата на разпитите на адютантите на Хитлер -Гюнше и Линге по времето на съветския им плен и “Хитлер къкъвто го познавах”-Оксана Дворниченко става ясна че никой от пленените не дава данни, че Хитлер е бил сериозно болен/ в смисъл шизофрения, параноя, прогресивна парализа, напреднал Паркинсон и пр./
                    .
                    С годините убеждението на Хитлер в неговото месианство до толкова се усилваше,че все повече придобиваше признците на болезнена мания...От 1943(след Сталинград и Северна Африка) в резултат на нервна преумора все повече се забелязваха признаците на Паркинсонова болест, която му докара и нервен паралич...Когато видях отново Хитлер в средата на 1944 ...лявата му ръка толкова силно трепереше, че непрекъснато я крепеше с дясната.

                    В. Шеленберг, Die Memoiren des letzten Geheimndienstchefs unter Hitler, бълг. издание с.106-107.

                    Comment


                      #40
                      Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


                      Тези снимки са правени през март 45-та.
                      Не прилича на паркинсоник.Е, скрива лявата си раъка назад, ама нали вече е знаел какво му се пише след един месец?
                      Едва ли има политик от тоталитарните времена, който да не се е мислил за месия.

                      Comment


                        #41
                        Не след месец, а след няколко часа. Нека бъдат петдесетина. Просто вече не помня точната поредност на събитията. а и не е нужно. има книги за тая работа.

                        Comment


                          #42
                          anastas7147 написа
                          http://www.youtube.com/watch?v=-wK7o8H71QY

                          Тези снимки са правени през март 45-та.
                          Не прилича на паркинсоник.Е, скрива лявата си раъка назад, ама нали вече е знаел какво му се пише след един месец?
                          Едва ли има политик от тоталитарните времена, който да не се е мислил за месия.
                          Уважаеми колега, показаните снимки са официални,т.е. в случая пропагандни(German wartime newsreel-кинопреглед).Същите кадри имат и друг ракурс, многократно показван по най-различни документални филми.Не е правилна датата, снимките са от 20.04.1945, когато Хитлер "празнува" последният си(56-ти) рожден ден и последните защитници на Райха, момчета ot Hitlerjugend на по 15-16 години, идват да го поздравят.Хитлер връчва на някои Железен Кръст.Същата сцена с другия ракурс е пресъздадена във филма Der Untergang, с Бруно Ганц в ролята на Хитлер.Ето съответния кадър:
                          Last edited by Lulchev; 22-05-2007, 06:50.

                          Comment


                            #43
                            Показаните снимки, освен че са официални и пропагандни са преди всичко ИСТИНСКИ.В какъвто и ракурс да бъдат показвани, то походката, жестиката, мимиката не могат да бъдат променени.
                            А точно те говорят има ли Паркинсон или няма.В случая категорично няма/поне в напреднала степен/- походката е съвсем плавна, дясната ръка няма никакъв тремор, мимиката и поведението са адекватни на ситуацията. Тремора на лявата ръка се появява след атантата от 22.07.44 и вероятно няма нищо общо с Паркинсонова болест.
                            Филма Der Untergang е само филм, колкото и създателите да са се стремяли да бъдат обективни.Но дори и там походката му не е “паркинсонова”.В друг руски филм/мисля “Освобождение-5-та част- правен 70-те години/, съвсем “обективно” бяха дали как един от адютантите му помага да се самоубие-има си хас нали трябваше да бъде показан като страхлив гад, който няма кураж дори да умре достойно. Докато адютантите му и другите пленени в бункера са разказали съвсем друго.
                            Има много косвени данни, които говорят, че Сталин е изпитвал огромен респект и любопитство към Хитлер/може би защото е бил наясно, че те двамата в много аспекти са съвсем близки/, та затова е и поръчал това досие. Смятам, че там образа на Хитлер е най-истински.
                            Last edited by anastas7147; 22-05-2007, 22:55. Причина: вместо дясната ръка бях писал лявата

                            Comment


                              #44
                              Между другото, бях гледал едни кадри от олимпийските игри в Берлин (изрязани от официалните бюлетини), на които Хитлер както беше седнал се клатеше напред-назад непрекъснато. Не че са доказателство за някаква болест, може просто да му се е пикаело, но си бяха доста интересни.

                              Иначе Лулчев имаше предвид, последните кадри от 45та, на които ясно се вижда как едната му ръка трепери неконтролируемо. Тва също не е доказателство де, като се има превдид ситуацията вероятно е бил пред нервен срив.

                              Comment


                                #45
                                Определено не е лесно след толкова години и пропагандни наслоявания да се разбере каква е точно истината.
                                Аз също съм чел за многобройните лекарства (хапове и инжекции) на д-р Морел, но доколкото помня, това бяха по-скоро стимуланти, а не цярове срещу определено заболяване.
                                Винаги ми е правило впечатление, че когато се привеждат цитати от разкази на хора (предадени като спомени или пък показания при разпити), които са познавали Хитлер отблизо, не се говори нито за сифилис, нито за Паркинсон, Алцхаймер и др.под. - дори в съветските издания (вкл.Мелников и Чорная, които бяха официозните специалисти по Третия райх в продължение на 2 десетилетия, че и повече), а те подчертано се стремяха да го демонизират в максимална възможна степен. Въобще от прочетеното съм останал с впечатление, че Хитлер е бил човек с отлично здраве почти до края си - като изключим прословутото треперене на ръката, причините за което биха могли да са най-разнообразни. Възможно е и да съм чел недостатъчно, разбира се.

                                Comment

                                Working...
                                X