Въпросът за, метафорично казано, Цената на война, е един от най-деликатните в целия спектър от военновременни прпоблеми. Той може да бъде разглеждан от всевъзможни гледни точки, да третира какви ли не аспекти на човешките и материалните поражения, претърпяни от участвалите във войната. Неизбежни са и острите сблъсъци на мнения по цялата тази проблематика. Именно затова ми се струва, че е твърде уместно тази тема да бъде дискутирана.
Попаднах на сведения за загубите на висш команден състав сред Червената армия по време на войната. Нейния край не доживяват 112 командири на дивизии, 46 на корпуси, 15 на армии, 4 началник-щабове на фронтове и 3 командващи на фронтове.
Много или малко е това, как е при другите армии, включени ли са в тези цифри унищожените от Сталин ...
На друго място пък се твърди, че по време на Финландската война са унищожени 3178 съветски танка. На мен ми прозвуча изненадващо много?!
Е? Въобще, дерзайте... :lol:
Попаднах на сведения за загубите на висш команден състав сред Червената армия по време на войната. Нейния край не доживяват 112 командири на дивизии, 46 на корпуси, 15 на армии, 4 началник-щабове на фронтове и 3 командващи на фронтове.
Много или малко е това, как е при другите армии, включени ли са в тези цифри унищожените от Сталин ...
На друго място пък се твърди, че по време на Финландската война са унищожени 3178 съветски танка. На мен ми прозвуча изненадващо много?!
Е? Въобще, дерзайте... :lol:
Comment