Няколко пъти ти написах защо трябва Англия да не е враг на Райха точно по това време. Утре ще се уточня (тоест днес ) и ще обясня как е била замислена от Фюрера операцията "Zeelowe" - по-точно как взаимно да си съдействат отделните подразделения на империалската войска. :tup:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
6 юни 1944г. Нормандия-Основата на победата/USA пропаганда
Collapse
X
-
Fasho написа:
нека напомня, че Чърчил е ЕВРЕИН, и него не го интересува кое най-добро за Британия и Германия.
Вярно е, че майката на Чърчил - Jennie Jerome - е Американка и дъщеря на финансист, който е много вероятно и да е евреин, така че тя е 1/2 еврейка, а Чърчил - 1/4.
но първо - Чърчил никога не споменава този факт и по никакъв начин не показва, че се чувства евреин.
и второ - стига с тези евреи - все те са виновни...де да беше толкова просто"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Originally posted by "FeldMarshal Kalchev"
Наистина има значение този десант за края на войната ,... защото по този начин поддържат войната на два фронта, от което немското Главнокомандване се бои най-много.
Оставете евреит на мира. Това е проява на нацизъм от страна на Фашо!Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
Сержанте, аз не казвам, че когато през лятото на 1944 са дебаркирали съюзниците на бреговете на Нормандия, това е била причината за провала и последвалата загуба на Райха. Когато през '39 година се сключва "Хитлре-Сталин" съюза или по точно споразумението за разпределяне на държавите в Европа между двете страни, докато Wehrmacht-a навлизаше все по на запад, знаеш ли колко дивизии пазят немско-руската граница... точно 7 (седем).
Обаче през '41 година, преди да започне операция "BARBAROSSA", Хитлер трябва да осигури западния фронт, или по-точно да пази крайбрежието от евентуален десант. Той заповядва там да бъдат разположени 49 ( !!! ) дивизии, защото само от там може да има евентуален удар в гърба. По друг начина казано - десанта в Нормандия не е изиграл решаваща роля през '44, ами той е бил очакван 3 години преди това, и така Райха има по-малко войска за защита от СССР (да не говориме, че ако Англия беше приела мирното предложение на Хитлер, проблем с балканските страни нямаше да има и тогава руснаците наистина трябваше да молят за милост и мирно решаване на проблемите, обаче те сами щяха да са си виновни), защото е трябвал постоянно да е в готовност да си защити Запада от врага. :tup:20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
"Иване, сега кръв ще се лее!"
Comment
-
На 16 юли ,1940 година, Хитлер издава "Военна Директива N°16", която гласи следното:
"Понеже Англия, чието военно положение е безнадеждно в момента, да не иска да направи компромис, Аз реших да започна подготовка за инвазия на неина територия, и ако бъде нужно да я осъществя.
Тази операция има за цел да да елиминира Великобритания като база, от където да бъде водена войната срещу Германия. Ако е наложително, островът ще бъде окупиран..
Затова Аз заповядвам следното:
1.Операцията по дебаркиране трябва да бъде изненадващо пресичане и на широк фронт, протягащ се приблизително от Рамсгейт до точка на запад от остров Уайт (не съм сигурен в превода на името)... Подготовките... трябва да бъдат завършени до средата на Август.
2.Следните подготовки трябва да бъдат предприети за да бъде възможно дебаркиране в Анлгия:
(а) Кралските военно въздушни сили трябва да бъдат до такава степен унищожени, че да бъде неспособна да окаже съществена съпротива на отделните воиски.
(b) Морските пътища трябва да бъдат изчистени от мини.
(c) Фланговете, канала при Довър и западните проходи към канала... трябва да бъдат толкова силно минирани, че да станат напълно недостъпни.
(d) Тежки крайбрежни оръдия трябва да доминират и защитават канала...
3.Инвазията ще бъде назована с кодовото име "Zeelowe."
Това е била идеята на Фюрера за инвазия на Британия, когато те отказват да влязат в мир с Райха. :tup:20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
Comment
-
Уханов, ако истината е нацзизъм, то това не ти ли говори нищо? А? :twisted:
Да, има Директива 16, но тя още нищо не значи. Според мен, тя е бутафорна, в смисъл, че е насочена най-вече към дезинформиране на врага. В следствие посочените вече факти, считам, че десанта в Британия е бил просто заблуда, а не реално замисляна военна операция. 8)"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Comment
-
Аз пък мисля, че Англия е трябвало да бъде задължително или мирен съсед на Райха, или окупирана и бойния дух на народа разрушен, за да не заплашва гърба на немската империя. Тъй като Хитлер не успява да oсигури нито едно от тези условия, нужни за водене на война на изток, без окрит гръб, той спира да й обръша внимание. Точно това е един от недостатъците на Фюрера - когато не може да оформи една ситуация по негов вкус, той има лошия навик да й обръща гръб. :|20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
Comment
-
И именно това го прави най-големия виновник за провала на Германия - необмислените решения и бягството от проблемите.
Да не говорим, че е доста зле във военната област, за разлика от социалното инжинерство, където несъмнено постига успехи"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
ХМММ !!! Това доказва само едно нещо - какво ли не правят мъжете за свойте жени ???
Не знам как да погледна на тази имфорнация за Ромел , но едва се сдържам да се расмея .... ДЕСАНТЪТ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА FRAU ROMEL !!!! ххехе !!! Ето на кого трябва да благодарят съюзниците , на госпожа Ромел !
Но сега сериозно ! Това е много смешно , но не съмнено слага черна точка в прекрасната биография на Ромел ! Мисля обаче че тази тема не е за тука , така че пишете за Нормандия"Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "
Comment
-
Другарю Маршал, какви черни точки за Ромел бълнуваш? Това е провал за рзузнаването, за това че те за пореден път не могат да установят какео има да става. А точно това им е работата. Ромел от къде да знае кога ще почне десанта? Пък и той не подготвя Нормандия за отбрана. Нашата отбрана е разположена по-нагоре. Пак поради брилятното мнение на разузнаването."Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Comment
-
Originally posted by "Сержант Уханов"
Fasho написадесанта в Британия е бил просто заблуда, а не реално замисляна военна операция. 8)
Доста смеле твърдение! Защо мислиш така?albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment