Май не е между краката (!?), а на колана. Стар жест на придаване на важност. Наполеончо и той си има любима всеизвестна поза.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от войната.
Collapse
X
-
Поради глупост съкратих имената на файловете и нямам идея сега кой какви снимки съдържа. Ще сложа само имената на държавите и рода войски. Ето линковете:
1. Великобритания - СВ, КВВС, ВМС
2. Вермахт
3. Krigsmarine
4. Луфтвафе
5. Америка и гражданите й през войната
6. Японските ВВС
7. Американската армия
8. Сбирщайн - От Швеция, през Франция до Бразилия
9. СССР - всичко на куп, май без флота
10. U.S. AirForce
11. U.S. Army
12. U.S. Navy
13. Разни черно-бели снимкиПишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Док Холидей написаодзава
из нета някъде хвърчаха едни 300 мб оцветени за сухопътните сс грисмарине и луфтвафе снимки. не знам дали те интересуват.
относно конкретната снимка до адолф или по диагонал зад него е редер. май и дьониц беше наоколо.
За снимката - нормално е да са тримата. Това са първите немски подводници.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Гост
Парад на Вермахта на "Венцелплац" в Прага – интересно е до германските знамена да се види знамето на Чехословакия
Comment
-
Гост
След Мюнхенското споразумение Словакия се отделя. Интересно е, знамето на окупираната държава да се появява официално и то на парад до знамето на Третия Райх!
Comment
-
Не, че е за тука, но не виждам къде да я сложа.
Този портрет е на генерал-лейтенант Муньос Гранде, командуващ 250-та
испанска пехотна дивизия. Тя беше по известна като "Синята дивизия".
Дивизията беше предоставена от генерал Франко на Хитлер като благодар
ност за германската помощ за франкистите. Ако не ме лъжи паметта тя дей
ствуваше на Изток докъм септември 1943-та, след което хитрия Франко си я поиска обратно. Това е от сп. "Сигнал". Както виждате приятели с
вашето съдействие започнах да се справям добре. Е при мен качеството
е по-добро, но моят файл е 62.1 МВ!Last edited by еМГето; 07-03-2008, 06:15.
Comment
-
Ako може едно-две въпросчета към снимките на този сайт?Най-долната ми прилича на хайнкели,аз ли се бъркам или действилелно немците не са ги приемали на въоръжение?И ако наистина не са приемани,и са тези самолети откъде се пръква тази снимка?Да не би да е някоя Гьобелсова ескадрила?Ето тук http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/he100.html същата снимка и същата неразбория.Втората ми питанка е към снимка 7 броено от долу на горе.Това червеникаво оръдийце нещо ми бие на френско май? Или както ми е присъщо отново съм в грешка!Last edited by bigbeer; 07-03-2008, 22:39.
Comment
-
Една снимка от лятото на 1944-та. Две гръмнати СУ-85. Любопитни герман
ци надничат в тях. Въпреки, че има потенциал производството и е прекра
тено в полза на танка Т-34/85. Произведени 2 050 машини.Любопитното е, че тези две са простреляни от "Тигър", който е трябвало те да гръмнат.Не
виждам, обаче попадения.Вероятно са ударени от дясно.Last edited by еМГето; 15-03-2008, 07:15.
Comment
Comment