Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любима личност от ВСВ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Odzava написа
    Аз бих казал въпреки хора като Макартър, Флетчър и някои други.
    Ааа, съвсем определено. Дъги е бил значително по-заинтересован от собствената си личност май, а е бил и леко откачен. А горкия Франк Джек Флетчър мисля добре се е постарал, просто е действал в кофти момент на липса на ресурси и дезорганизираност. Но пък е бил достатъчно умен да остави по-неопитния тогава Спрюънс да командва при Мидуей
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

По нагоре писах кои са моите любими личности от ВСВ, но не се бях обосновал.В този пост ще се обоснова защо ми харесват следните личности:

Димитър Списаревски и Неделчо Бончев - защитавали са родината, били са се храбро, Неделчо Бончев прави първи въздушен таран в света(за пореден път българите измислят нов начин за водене на бойни действия).

цар Борис III - предотвратява пращането на наши армии в Русия и избиването на нашите евреи.

Хасо Фон Мантойфел, Хайнц Гудериан и Ерик Фон Манщайн - макар и с доста по-малко хора от врага те побеждават или отстъпвайки унищожават много врагове, измислят нови начини за водене на война и са признати като едни от най-добрите немски стратези от войната, а и аз мисля че те са най-добрите генерали на Германия от ВСВ.Те винаги остават верни на родината, а не на Хитлер за което по-късно Гудериан и Манщайн са уволнени.Те са уважавани и след войната от бившите им врагове.

Ханс-Йоахим Марсей, Ерик Хартман и Михаел Витман - едни от най-добрите войни на Германия от ВСВ, унищожавали много самолети и танкове, като използвали нови начини за унищожване на врага(Витман), Марсей бил най-перспективният и най-добрият летец на Германия до 1942 като само за 2 години унищожава 158 самолета, Хартман-унищожил 352 вражески самолета и е признат за най-добрият военен летец в цялата история.

Адолф Хитлер и Йозеф Гьобелс - с помощта словото са накарали народът на Германия да им повярва, а немците буквално боготворели своят фюрер до краят

Рокосовки - макар че повечето генерали го пренебрегвали, той водил успешни сражения с немците и често побеждавал

Коджедуб - насред многото "големи" немски летци Коджедуб успява да не загине и дори ства първенец сред анти-хитлеристката коалиция по свалени вражески самолети
      „Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“

Comment

Темата е формулирана като "Любима личност от ВСВ", а не като "Любима личност от БС". Надявам се потребителите да се въздържат от оценяване качествата и достойнствата на други потребители.

Част от мненията са изтрити, друга част са редактирани.
        Форумен Правилник

Comment

MannTeufel написа
          Неделчо Бончев прави първи въздушен таран в света(за пореден път българите измислят нов начин за водене на бойни действия).
          Каквоо !? :shocking: :o
          Човек, ти наистина ли си го мислиш това ?
          Дори и да не знаеш, че Неделчо Бончев не е първият извършил твъздушен таран (първият въздушен тарана е направен още през 1914 от руснака П¸тр Николаевич Несторов), то поне трябва да си наясно, че Списаревски е първия български въздушен таран.Т.е да ги окачествяваш като любими личности поне трябва да знаеш нещо за тях.
          Last edited by Sturmpionier; 16-08-2006, 23:03.

Comment

Е объркал съм, ама за тях знам от скоро!
            Ама това за първи таран го бях прочел тук някъде.
            Щурмпионер ако знаеш някой сайт за тях или някъде другаде където има информация за тях - пиши!
            „Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“

Comment

Ами ето тук има една хубава статия за Списаревски: http://www.bgns.net/site/content/view/90/63/ Всъщност статията си е изпиратствана от сп. Аеросвят бр. 28-и от 2004 г. За мен самото й присъствие в този сайт е подигравка с личността на пилота. Малко звестен е факта, че Списаревски е забранил публично подчинените му да се занимават и интересуват от "разни Хитлеровци и Сталиновци", а пък именно бръснатите правят шествие до гроба му и скандират политически лозунги.
              Освен това можеш да погледнеш и ето тук, а ивъобще целия сайт: http://www.geocities.com/Bulgarian_a.../Bulgarian.htm

Comment

Айде и аз да се намеся - адмирал Андрю Кънингхам, контра-адмирал Тамон Ямагучи и други знайни и незнайни.
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

К.К.Рокосовски.Стратег с разчупено мислене, умеещ да отстоява позициите си.
                  СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

Най-любими личности от ВСВ.
                    1. Ейно Ютилайнен.
                    2. Михаел Витман.
                    3. Ерих Хартман.
                    4. Ервин Ромел.
                    5. Андрей Власов.

За за първия е ясно, свалил е 94 самолета, при тотално превъзходство на противника. 2, 3, и 4 място са "обичайните заподзрени", а Генерал Власов уважавам заради смелостта да се изправи срещу сталиновия терор въпреки че е осъзнавал накъде вървят нещата във ВСВ.

albireo написа
                    Много мразя, когато определяме отношението си към някого съобразно това какво и дали е направил нещо за България. Става въпрос за чужд държавник, не за български. Не ми пука дали е направил нещо за България или не, дали е харесвал България или не! И аз именно почитам Чърчил, като мнението му за България ни най-малко не ми пречи да го почитам. И съм сигурен, че нямаше да го почитам повече, ако се беше изказвал ласкаво за България или българите. Ок?
                    Пак ти казвам, поразтърси се из форума - миналата година имаше тема именно за това. И опитай се да гледаш малко по-надалеч от българския си нос. Светът не свършва с България. Вярно, започва с нея, но има и неща отвъд.
                    Явно, освен " неизкъпаните българи, "почитаният Чърчил", е недолюбвал и други страни.
                    "Онези чехи", "другите унгарци", същите румънци", "задължителните югославяни", "съседите поляци" и ПОЛОВИНАТА ГЕРМАНЦИ, СЪЩИЯТ ТОЗИ заедно с г-н Президента на САЩ, ни напъхаха в "топлата бащинска прегръдка на "добричкият чичко Сталин" и така 45г. Е почитам го даже много го почитам и за паметника / пред Централнта баня/ ще дам пари, ама ако може и Президента да е с него, че да ги почитам повече.

П.П. Или пък в знак на почит да му вдигнем Мавзолей, на мястото на "Света София" например, та да могат и други народи пили "нектар и амброзия" отглеждани в "социалистическия Рай" да дойдат да го почитат.
                    Last edited by ahileas; 11-01-2007, 02:36. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Мда мненията му са напълно необективни (или субективни). Точно както и моите. Ужасно ми импонира неговата субективност. Това е още едно от нещата, за които му се възхищавам. Искрено и непосредствено.

Ти всъщност освен това мнение, чете ли и някакви други по въпроса? Например постове #72, #70, #67, #66, #59? Или старата тема за Чърчил?
                      Last edited by albireo; 11-01-2007, 09:58.
                      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

ahileas написа
                        Най-любими личности от ВСВ.
                        ...
                        5. Андрей Власов.
                        ... а Генерал Власов уважавам заради смелостта да се изправи срещу сталиновия терор въпреки че е осъзнавал накъде вървят нещата във ВСВ. ...
                        Е, тук искрено ме разсмя. Не бих казал, че има такова нещо. Власов преминава на другата страна по съвсем различни причини. Преди това е "отличникът" на Сталин, има награди и е сочен за образец

Присъединявам се към Албирео в оценката му за мнението за Чърчил. А подбора на имена показва твърде силните симпатии на автора към Оста - и толкова
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

albireo написа
                          Мда мненията му са напълно необективни (или субективни). Точно както и моите. Ужасно ми импонира неговата субективност. Това е още едно от нещата, за които му се възхищавам. Искрено и непосредствено.
                          Ти всъщност освен това мнение, чете ли и някакви други по въпроса? Например постове #72, #70, #67, #66, #59? Или старата тема за Чърчил?
                          В сайта влязох за първи път преди седмица, оттогва непрекъснато чета, /но и що да сторя и аз се извъдих един такъв субективист и постовете за неприятните мене личности ще ги чета след всичко останало/.
                          ---------------------------------
                          П.П. Това със "субективиста" ми хареса много, че то и "милият Адолф" и "добричкият Йосиф" , да не забравим и "храброто Дуче" са ненадминати "субективисти".
                          "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Тая тема вече не може да донесе нищо стойностно.
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                            X