Odzava написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любима личност от ВСВ
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
-
По нагоре писах кои са моите любими личности от ВСВ, но не се бях обосновал.В този пост ще се обоснова защо ми харесват следните личности:
Димитър Списаревски и Неделчо Бончев - защитавали са родината, били са се храбро, Неделчо Бончев прави първи въздушен таран в света(за пореден път българите измислят нов начин за водене на бойни действия).
цар Борис III - предотвратява пращането на наши армии в Русия и избиването на нашите евреи.
Хасо Фон Мантойфел, Хайнц Гудериан и Ерик Фон Манщайн - макар и с доста по-малко хора от врага те побеждават или отстъпвайки унищожават много врагове, измислят нови начини за водене на война и са признати като едни от най-добрите немски стратези от войната, а и аз мисля че те са най-добрите генерали на Германия от ВСВ.Те винаги остават верни на родината, а не на Хитлер за което по-късно Гудериан и Манщайн са уволнени.Те са уважавани и след войната от бившите им врагове.
Ханс-Йоахим Марсей, Ерик Хартман и Михаел Витман - едни от най-добрите войни на Германия от ВСВ, унищожавали много самолети и танкове, като използвали нови начини за унищожване на врага(Витман), Марсей бил най-перспективният и най-добрият летец на Германия до 1942 като само за 2 години унищожава 158 самолета, Хартман-унищожил 352 вражески самолета и е признат за най-добрият военен летец в цялата история.
Адолф Хитлер и Йозеф Гьобелс - с помощта словото са накарали народът на Германия да им повярва, а немците буквално боготворели своят фюрер до краят
Рокосовки - макар че повечето генерали го пренебрегвали, той водил успешни сражения с немците и често побеждавал
Коджедуб - насред многото "големи" немски летци Коджедуб успява да не загине и дори ства първенец сред анти-хитлеристката коалиция по свалени вражески самолети„Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“
Comment
-
MannTeufel написаНеделчо Бончев прави първи въздушен таран в света(за пореден път българите измислят нов начин за водене на бойни действия).
Човек, ти наистина ли си го мислиш това ?
Дори и да не знаеш, че Неделчо Бончев не е първият извършил твъздушен таран (първият въздушен тарана е направен още през 1914 от руснака П¸тр Николаевич Несторов), то поне трябва да си наясно, че Списаревски е първия български въздушен таран.Т.е да ги окачествяваш като любими личности поне трябва да знаеш нещо за тях.Last edited by Sturmpionier; 16-08-2006, 23:03.
Comment
-
Ами ето тук има една хубава статия за Списаревски: http://www.bgns.net/site/content/view/90/63/ Всъщност статията си е изпиратствана от сп. Аеросвят бр. 28-и от 2004 г. За мен самото й присъствие в този сайт е подигравка с личността на пилота. Малко звестен е факта, че Списаревски е забранил публично подчинените му да се занимават и интересуват от "разни Хитлеровци и Сталиновци", а пък именно бръснатите правят шествие до гроба му и скандират политически лозунги.
Освен това можеш да погледнеш и ето тук, а ивъобще целия сайт: http://www.geocities.com/Bulgarian_a.../Bulgarian.htm
Comment
-
Най-любими личности от ВСВ.
1. Ейно Ютилайнен.
2. Михаел Витман.
3. Ерих Хартман.
4. Ервин Ромел.
5. Андрей Власов.
За за първия е ясно, свалил е 94 самолета, при тотално превъзходство на противника. 2, 3, и 4 място са "обичайните заподзрени", а Генерал Власов уважавам заради смелостта да се изправи срещу сталиновия терор въпреки че е осъзнавал накъде вървят нещата във ВСВ.
albireo написаМного мразя, когато определяме отношението си към някого съобразно това какво и дали е направил нещо за България. Става въпрос за чужд държавник, не за български. Не ми пука дали е направил нещо за България или не, дали е харесвал България или не! И аз именно почитам Чърчил, като мнението му за България ни най-малко не ми пречи да го почитам. И съм сигурен, че нямаше да го почитам повече, ако се беше изказвал ласкаво за България или българите. Ок?
Пак ти казвам, поразтърси се из форума - миналата година имаше тема именно за това. И опитай се да гледаш малко по-надалеч от българския си нос. Светът не свършва с България. Вярно, започва с нея, но има и неща отвъд.
"Онези чехи", "другите унгарци", същите румънци", "задължителните югославяни", "съседите поляци" и ПОЛОВИНАТА ГЕРМАНЦИ, СЪЩИЯТ ТОЗИ заедно с г-н Президента на САЩ, ни напъхаха в "топлата бащинска прегръдка на "добричкият чичко Сталин" и така 45г. Е почитам го даже много го почитам и за паметника / пред Централнта баня/ ще дам пари, ама ако може и Президента да е с него, че да ги почитам повече.
П.П. Или пък в знак на почит да му вдигнем Мавзолей, на мястото на "Света София" например, та да могат и други народи пили "нектар и амброзия" отглеждани в "социалистическия Рай" да дойдат да го почитат."...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
Мда мненията му са напълно необективни (или субективни). Точно както и моите. Ужасно ми импонира неговата субективност. Това е още едно от нещата, за които му се възхищавам. Искрено и непосредствено.
Ти всъщност освен това мнение, чете ли и някакви други по въпроса? Например постове #72, #70, #67, #66, #59? Или старата тема за Чърчил?Last edited by albireo; 11-01-2007, 09:58.
Comment
-
ahileas написаНай-любими личности от ВСВ.
...
5. Андрей Власов.
... а Генерал Власов уважавам заради смелостта да се изправи срещу сталиновия терор въпреки че е осъзнавал накъде вървят нещата във ВСВ. ...
Присъединявам се към Албирео в оценката му за мнението за Чърчил. А подбора на имена показва твърде силните симпатии на автора към Оста - и толковаМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
albireo написаМда мненията му са напълно необективни (или субективни). Точно както и моите. Ужасно ми импонира неговата субективност. Това е още едно от нещата, за които му се възхищавам. Искрено и непосредствено.
Ти всъщност освен това мнение, чете ли и някакви други по въпроса? Например постове #72, #70, #67, #66, #59? Или старата тема за Чърчил?
---------------------------------
П.П. Това със "субективиста" ми хареса много, че то и "милият Адолф" и "добричкият Йосиф" , да не забравим и "храброто Дуче" са ненадминати "субективисти"."...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
Comment