Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Втората световна война и забравата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да, но съвсем се отклонихме от първоначалната тема и направо не виждам какво общо има това с ВСВ .
    Но това:
    гледам по-оптимистично на нещата, включително мисля, че раждаемостта в България ще се повиши в близките няколко години
    направо не виждам как ще стане. Всички мерки на държавата са насочени по-скоро към ограничаване на раждаемостта (и съответният закон няма никакво покритие за думата "насърчаване" в името си). И последната простотия с детските помощи е допълнително потвърждение на това.

Comment

Parabellum каза:
      [b]Някога да си видял осъден за повече от 24 часа циганин.? Няма и да видиш нали? те си крадат-не говоря за тока, а държавата не ги закача изобщо.
      Да Доброволци Събирам
      Видях, за две откраднати кокошки - 7 годинки пандела. Евала на съдиийката.
      Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
      Давай за тех, кто с нами был тогда.
      Давай за жизнь, будь проклята война,
      Помянем тех, кто с нами был тогда.

Comment

gollum каза:
        [B]Да, но съвсем се отклонихме от първоначалната тема и направо не виждам какво общо има това с ВСВ .
        Има много общо, безценни, точно толкова, колкото ВСВ има много общо с ПСВ и неравностойното положение, в което са поставени част от държавите, да не ги цитираме сега кои - всички ги знаем. Положението на страната ни сега е в пряка зависимост от ВСВ и годините след нея, както и на поведението ни по време на самата война. Е, и от Ялта, разбира се, тоест пак ВСВ.
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Красноармейци, пленени на Курската дъга

Si vis pacem - para bellum!

Comment

Parabellum каза:
            [b]По какъв начин ги покровителства ли? Някога да си видял осъден за повече от 24 часа циганин.? Няма и да видиш нали? те си крадат-не говоря за тока, а държавата не ги закача изобщо. Ако някой българин ги закачи те отиват до Страсбург за да се оплачат!

Да Доброволци Събирам
            Аз имам по-добро решение на въпроса. На самолет (примерно Ан-2) или хеликопетер (Ка-26) се монтира мощен ренгенов източник. Правят се няколко захода над свърталището на хлебарките. В резултат Циганопитеците са стерилизирани. Всички са доволни, Хората защото нищо не им цапа, черните:могат да се клатят на воля без да им се надуват коремите.
            Пиши ме доброволец.

Comment

Хъм, те чрез стерилизиране с бездомните кучета не могат да се справят, пък с циганите ли ще съумеят? Нещо не ми се вярва да се получи. Току виж се оказало, че не им действа .

Comment

интересно, ако имахте необходимата власт, дали бихте предприели някой от тези хуманни методи :? едва ли.
                и колкото ей така да потърся някаква връзка с Втората световна...някой да знае колко цигани са измрели по време на Холокоста? напоследък не знам защо, но тази тема често се споменава из медийното пространство.
                Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Не знам, но не ще да са малко.
                  А както съм подчертавал и друг път - и да имах власт никога не бих приложил подобни методи. Проблемът има други, макари много по-трудоемки решения.

Comment

съгласен съм, че само трудоемки решения могат да се приложат...примерно може ли да бъде решение на проблема с международния тероризъм физическото ликвидиране на всички терористи. разбира се, че това е невъзможно. докато има обстоятелства, които карат майки с по две невръстни деца да се опаковат с експлозив и да се самовзривяват в центъра на Ерусалим, например, или на концерт в Москва, или където и да било, проблемът няма да бъде решен. борбата трябва да се води с корените на проблема, не с короната на дървото...
                    а като говорим за цигани, евреи и Холокоста (скоро мисля, че имаше годишнина от Освиенцим, затова споменаваха за избитите там цигани), какво е било отношението към негрите? интересно, но нищо не съм чел по въпроса. в Германия негри (с тази дума не искам да обидя негрите, просто афро-американец е много дългоооо, а черен ми звучи по-обидно) едва ли е имало, но примерно във Франция, Холандия? :roll:
                    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Не знам за негрите, но ми се струва, че Хитлер прекалено меко се е отнесъл с циганите Много пъти сме си говорили с Голъм / а сега - как го натопих, че е расист/, че ако бе действал със същата стръв с/у циганите, вместо с/у евреите, Хитлер би предизвиквал много по-топли чувства у повечето народи по света.
                      Иначе съм напълно съгласен, че така на приказки е лесно да изтребваме до корен този или онзи, но в действителност нещата не стоят съвсем така и наистина не виждам никакво решение на проблема. В щатите се опитват да създадат някакво общество без расови предразсъдъци, но дали успяват, други по-компетентни от мен трябва да се произнесат.

Comment

rambler каза:
                        [B]Не знам за негрите, но ми се струва, че Хитлер прекалено меко се е отнесъл с циганите Много пъти сме си говорили с Голъм / а сега - как го натопих, че е расист/, че ако бе действал със същата стръв с/у циганите, вместо с/у евреите, Хитлер би предизвиквал много по-топли чувства у повечето народи по света.
                        Абе доколкото съм чел, след ервеите и руснаците циганите са дали най-много жертви през ВСВ, при това всичките цивилни. Циганите са били любимите опитни зайчета за "научни" опити на нациските "доктори" и "учени" , особено на Менгеле. Бая цигани са отишли и за сапун в концлагерите.

Comment

абе стига с тоя сапун

има само едни опити в института в Кьонигсберг, няма никакво масово производство или нещо от сорта
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial Friedrich каза:
                            [B]абе стига с тоя сапун

има само едни опити в института в Кьонигсберг, няма никакво масово производство или нещо от сорта
                            Абе и това за сапуна ли е пропаганда на подедителите:?
                            То аз вече на нищо да не вярвам:-o

Comment

Е, това, че всичките жертви дадени от циганите са цивилни си се разбира от самосебе си. Не е много ясно коя армия би ги набрала в редовете си. Като се замисля, може би нашата съвременна армия дава "челен опит" в това отношение .

Comment

ЕКСКУРЗИИ - военноисторически маршрути

Наскоро гледах по Discovery един материал за маларията. Основната теза беше, че след всяко лекарство, вирусите, причиняващи това заболяване мутират и придобиват устойчивост, така че трябва да се измисли ново, по-силно лекарство. И в крайна сметка, дори и в необозримото бъдеще, логично е вирусите да излязат победители. та и с расовото прочистване ми се струва, че нещата стоят по същия начин.

Comment

Working...
                                X