Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Втората световна война и забравата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ами, то и да я преместим дискусията, едва ли някой извън нас тримата ще поства вътре, така че, нека си стои :roll:

аз иначе си опитах, тук покрай темата, да си представя как ли би изглеждала България, ако беше жив организъм...Хм, ами хубавка, (естествено), ама с много белези, вече в климактериум (их, гадно звучи, ама така де, за естествения прираст ми е идеята), с поизлиняла слава, доста бивши любовници и ъъъ, ами май на побеляваща блондинка отива сегашното й състояние :-o
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Както и да го извъртаме, това, че една държава има много история е по-скоро лошо, защото означава, че се приближава лека полека към залеза си. "Младите" държави или социуми са много по-експазионистични и изпълнени с много повече енергия. Така че нашата мила родина наистина е със затихващи функции и е на доизживяване / според нашата вулгарно-биологична теория/ . Интересно е и това, че тя може да се посъвземе малко единствено като си намери млад любовник, според времевите рамки за които говорим, най-добре ще е той да е на около 215-220 години, силен, богат и леко тъп.
      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Е, хайде-хайде, всички веднага се досетихме за кого намекваш. Но проблемът с този тип е, че около него има цяла тълпа, че сигурно и опашки с номерчета правят. И къде ще се вредим... Но инак вероятно си прав .

Comment

rambler каза:
          [B] той да е на около 215-220 години, силен, богат и леко тъп.
          Симпатяга е момчето
          Интересно обаче, откъде тръгва и защо се раздухва твърдението за поограничените му умствени му възможности :? Всъщност, едва ли е толкова интересно, защото е пределно ясно...:lol:
          Si vis pacem - para bellum!

Comment

Как мислите, колко още ще изкараме като държава при тази раждаемост, тотална липса на патриотизъм и абсолютен песимизъм? Аз лично съвсем сериозно смятам, че след стотина години от държава в затихващи функции ще се превърнем в артикул от историческите карти, ако я караме така. Въобще не съм чувал да има някаква стратегия за развитието на държавата ни, като се изключи приемането ни в ЕС и НАТО, което в никакъв случай обаче не би могло да бъде крайна цел, а само средство.
            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

е, по тази логика до 100 години няма да остане нищо въобще от цяла Европа...
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Понеже нямам право да изнасям служебна информация ще се огранича с расистки съждения. Та когато хората в държавата изчезнат ще останат само цигани, а те както знаем се размножават доста бързо, и когато няма хора да дърпах статистиката към отрицателни стойности приръсата ще стане положителен. дори няма да се измерва в промили ами в проценти.

Comment

Напразно се прикриваш зад служебната тайна - аз всяка година разгръщам статистическия годишен справочник и изводите, които си правя са, че след 30-40 години циганите ще са преобладаваща част от населението на България. Поне ако досегашните темпове се запазят. А за след повече години направо не ми се мисли.....

Comment

Днес четох, че сме на последно място в Европа по раждаемост :roll: скоро пък четох интересна статийка на Божидар Димитров (не се смейте, не беше лоша статията), че няма какво да се кахърим, след като влезем в ЕС, на европейските туристи ще им трябват най-малко 700 хиляди души тук обслужващ персонал, така че държавата няма да се затрие съвсем :roll: колкото толкова...
                    а иначе, чудя се какъв ли е жизненият цикъл на една страна...така де, колко е средната продължителност на живот на държавите? и след като старостта не е порок и някои държави помъдряват, защо ние не сме от тях...толкова години история, все пак.

Comment

gollum каза:
                      [B]след 30-40 години циганите ще са преобладаваща част от населението на България.
                      Aa, и след 10 години ще ни надминат. Говоря от личен опит, две години участвах в един неправителствен проект и бях ужасен по колко деца раждат циганките
                      Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
                      Давай за тех, кто с нами был тогда.
                      Давай за жизнь, будь проклята война,
                      Помянем тех, кто с нами был тогда.

Comment

Лошо, даже много лошо!
                        Държавата ги покровителства и от това страда обикновенният българин. Че то ние търпим, така е. Въпросът е докога ще ги търпим. Страх ме е да не се получи като бомба със закъснител-много мощна и опостушаваща. Тогава Господ да им е на помощ на циганите!
                        Представете си какво би станало ако 1000 души българи, на които им е писнало от циганските золуми се съберат на едно място със брадви и сопи в ръцете и започнат да размазват цигански черепи. Гарантирам, че това ще послужи като катализатор на останалото българско население и ще настане мелле!:tup:
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum, ти какво, доброволци ли събираш
                          Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
                          Давай за тех, кто с нами был тогда.
                          Давай за жизнь, будь проклята война,
                          Помянем тех, кто с нами был тогда.

Comment

Parabellum каза:
                            [B]Лошо, даже много лошо!
                            Държавата ги покровителства и от това страда обикновенният българин. Че то ние търпим, така е. Въпросът е докога ще ги търпим. Страх ме е да не се получи като бомба със закъснител-много мощна и опостушаваща.
                            е, хайде сега, по какъв начин държавата покровителства циганите? малко популистки ми звучат изказванията от рода на: "Те не си плащат тока, живеят си слободни и държавата им плаща сметките". Не че до известна степен това не е така, но едва ли някой от нас би искал да живее като циганин и да е "слободен". да, не си плащат сметките, но какво да направи държавата по въпроса? да ги остави да мрат в студ. Държавата не се грижи достатъчно за тях, а и няма възможност да се грижи по-добре, но в никакъв случай не поставя циганите над останалите групи. а за бомбата със закъснителн, наистина възможно, но според мен малко вероятно, гледам по-оптимистично на нещата, включително мисля, че раждаемостта в България ще се повиши в близките няколко години
                            тя темата може да я преименуваме на "Разните мисли на едни разни хора" :twisted:

Comment

По какъв начин ги покровителства ли? Някога да си видял осъден за повече от 24 часа циганин.? Няма и да видиш нали? те си крадат-не говоря за тока, а държавата не ги закача изобщо. Ако някой българин ги закачи те отиват до Страсбург за да се оплачат!

Да Доброволци Събирам
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

всъщност не съм много компетентен по този въпрос и не знам какъв е процентът на осъдените цигани...знам обаче, че ужасно голям брой българи не са осъдени. просто такава ни е съдебната система. не без право Европейският съюз ни натиска най-вече да променим тази черта от държавния ни живот.

Comment

Working...
                                X