Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Втората световна война и забравата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Голъм, виждам че казваш горното с намигане, но не си много далеч от истината. Всяка група хора / е, поне според мен/ би могла да се разглежда като жив организъм. Говорили сме си за тълпата и нейното поведение, нали. Пък и общо взето не са ли и нашите тела просто група вируси, бактерии, микроби и други клетки, взаимодействащи по определен начин? Може би при определено ниво на развитие на социума той придобива собствено съзнание и тогава се появява нещо като историческа памет, Сега е мой ред за
    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Подписани споразумения и договори

Ооо, не си ме разбрал добре - виж темата за "ЕВГЕНИКАТА..." в "Съвремие" - дори се опитвам да развивам нещата именно в тази насока .

Comment

хмм, sake, защо сложи Корсун-Шевченковската след Лвовско-Сандомирската операция?

иначе, наистина, не бях разглеждал проблема от гледна точка на това, че в някои случаи историята е по-добре да не се помни.
        "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
        Wette

Comment

offtopic...Анти, един от роднините на Чърчил (мисля, че беше дъщеря му) се оплака от публикациите за папагала силно възмутена била, защото Чърчил никога не бил си учил папагала да псува, разбираш ли...това във връзка с подписа ти го казвам :twisted:
          Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
          каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
          каквито са мислите ти,такива са делата ти,
          каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

ама аз когато запитах, дали държавата има нещо като геном друго имах предвид...Дали не е предразположена към определени болести? като например повтаряемост на определени грешки т.н. какво казахте за -то

Comment

ходове

"Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
              Wette

Comment

Струва си да се обмисли идеята - болестните състояния са част от всяка жива система, така че определено се срещат и при соцумите. Но не бива да прекаляваме с аналогиите и общите приказки - ако искаме нещо да постигнем в това отношение ще трябва спезиална тема, по която доста да помислим и по-обмислено да пишем . Инак си е повече игра на асоциации и метафори.

Comment

anti каза:
                  [B]хмм, sake, защо сложи Корсун-Шевченковската след Лвовско-Сандомирската операция?

иначе, наистина, не бях разглеждал проблема от гледна точка на това, че в някои случаи историята е по-добре да не се помни.
                  Може и да имам грешка с хронологията
                  Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
                  Давай за тех, кто с нами был тогда.
                  Давай за жизнь, будь проклята война,
                  Помянем тех, кто с нами был тогда.

Comment

Махадева, струва ми се, че си на прав път с тия "заболявания" на социумите, разбира се, както казва Голъм, без да навлизаме в много аналогии, но социумът си е жив организъм и наистина си струва да се замислим дали при достатъчно сложна организация на една група не се появява нещо като "съзнание" и действията на групата като цяло стават независими от съзнанието на отделните нейни членове.....ако е така, имам чувството, че нашата държава страда от непоправимо умствено разстройство....дано да е лечимо, дано...

Comment

Хм, откъде тръгнахме, къде стигнахме, а кой знае, къде ще отидем, ако задълбаем темата :-o вече не й е мястото тук на темата, може би в общи (но достойни) приказки.
                      нтакам, ако социумът е склонен към определени заболявания, то кога ли се появяват, проявяват и какви ли са причините за това??? започвам да се чудя примерно, дали не се почва от зачеването на държавата? така де, за болестната предразположеност не може да няма влияние, къде, кога, при какви условия е създадена държавата. това по отношение на геномния код. ако знаем какъв е той, какви са данните на родителите на държавата, примерно, бихме ли могли да знаем какво ще е бъдещето на държавата...ооох, всички това започва да е пряко моите сили. в момента ужасно много аналогии и мислови потоци ме връхлитат, но някак в момента ми е трудно да представя нещо сериозно. ще го отдам на ранния час и ставане :lol:

Comment

Това за зачеването на държавата си е направо блестящо предположение:tup: Ами я си помисли за пубертета - диващина, неосъзнати желания, експанзия, завоюване или мечти за завоюване на сърцето /територията, де/ на съседната държава......като се замисля, ние май сме в последния период-старческа деменция

Comment

ама, Рамблър, след това следва.....смърт :-o започва да става малко страшничко. и после какво afterlife в Европейския съюз :lol:

Comment

Е, той и без друго ЕС си е пенсионерска структура . Ако искате наистина да вземе да преместим дискусията, но не в "Общи..." а може би в "Съвремие".

Comment

От всичко това, обаче следва, че щом като оприличаваме социума на жив организъм, няма нищо лошо в това да "отрязваме" някои "гангренясали" части от него, които заплашват общото развитие.....мда...тази наша биологична теория май е на почит из целия свят.

Comment

Хъм, нали се разбрахме да не прекаляваме с аналогиите... че ще дойде добрия чичко доктор Гилотен с най-новото си изобретение .

Comment

Working...
                                X