Концепции за космически кораби, или всичко което развинтва фантазията
Collapse
X
-
Напоследък срещам някакви обосновани предположения, та се сетих за тоя пост. Вероятно при по-слабата реакция на хелий 3 (He + D) масата ще е ~20 х ITER. Нищо чудно да съм налучкал тонажа
Comment
-
Ъъъ...това прави къмто един километър височина за единия двигател. А те трябва да са поне два...бая голямшък ще дойде кораба..This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Големината за космически кораб не е проблем, само масата. Но проблема е решим дори със сегашните технологии. Особено ако сме усвоили ресурсите на слънчевата система. В момента има и стомани, титаниеви сплави и органични материали с които може да се направи нещо огромно, изключително здраво и със сравнително ниска маса.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Ами, един от аспектите на термоядрената енергетика е именно този - здравината на материалите. Може да имаш много яки материали, но при водородния синтез живота им е няколко години. След това стават на хардафуш заради високата радиация. Хелиевите реактори донякъде ще решат този проблем.Comment
-
ITER е експериментален реактор, и без това няма да изкара дълго. Иначе, на земята всичко се оправя с повечко бетонец и желязо, ама в космоса...
Хелия във вариант He + D дава десетки пъти по-малко неутрони от водорода, а пък във вариант He + He изобщо не дава неутрони. Вечен реактор от глeдна точка на материалите. Няма кой да го бие по ефективност, особено в космоса. Само хелий да има.Comment
-
Предлагам на вниманието ви и малко концепции на космически бараки
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан ГлоктаComment
-
Намерих песничка от младините на Люк Скайуокър!
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан ГлоктаComment
-
-
Това чудо Ant-Man не го пожелавам и на врага си. Мащабна олигофрения
Comment
-
Comment

Comment