Ако пишем чисто за бизнеса, зависи какво качество на услугата ще предложат пичовете. Щото тия труднодостъпни райони може да не са по средата на пустинята, а по средата на Шанхай и Москва. Цензура, ала-бала. Ще има пазарлъци с правителствата, заглушаване, екстри... За Западна Европа и САЩ не мога да коментирам, не съм запознат, но ето - Амазон и там вижда перспективи по тая линия. А той е запознат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
ValBo написа Виж мнениеТа викаш цензурата в Москва ще даде да излъчваш сигнал до сателит?
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеОбъркал си се нещоСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Ами аз съм написал какво викам и то не е нито "ще даде да излъчваш сигнал до сателит", нито "ще върнеш сигнала през цензурираната наземна мрежа"
Ставаше дума за бизнес и за пазарлъци с правителствата. Примерно, държавата може да не "дава", ама населението може да излъчва И вместо да гони всеки излъчвател и да заглушава сателитите, правителството може да се спазари нещо с доставчика. Да речем преференции срещу филтриране. Просто вариант.
Comment
-
Изследване колко души е оптималният брой хора за космически кораб пътуващ 200 години и разчитащ на смяна на поколенията:
http://www.newscientist.com/article/...l#.VZLQhnn76idThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Imperial написа Виж мнениеМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
По принцип може да е всичко, но има някои ограничения. Първото е технологично - реактивната маса трябва да се държи подходящо по време на процеса. Да не гърми, да не разтваря твърде бързо трасетата, такива неща. Не съм сигурен дали водата ще е добър избор. Второто е теоретично - колкото е по-лека реактивната маса, токова е по-висок специфичния импулс. Там вече зависи за какво ще се използва двигателя - водата може да не върши много добра работа в космоса.
Comment
Comment