Ето значи откъде кроманьонците са скочили на Земята
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Amazon написа Виж мнениеМного интересно сравнение между Совалката, Буран и носителите им. Също така много приятни снимки в края на статията. Изводите на автора, "какво би станало ако..." са силно дискусионни.
http://www.popularmechanics.com/scie...uttle-16176311
Проект "Спираль" (тук - по-подробно)
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеА колко ще струва апаратурата за излъчване на обратният сигнал към спътника?
Че засега това е основният проблем за разпространението на спътников нет. Мощности има достатъчно
А за обратният сигнал - може да се събира и изпраща централизирано. Примерно заявката ти заминава по 4G, предава се от някаква централа на спътника и той ти изпраща данните.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЗабавили са да посочат че идеята и парите са на чичко Мъск и на Google.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТц
Кухулин написа Виж мнениеТия спътници са на ниска орбита, никакви проблеми няма да има със сигнала. Една чиния на покрива, wi-fi и готово. Ама колко ще струва самата салетина мрежа с изкарването на орбита - мани-мани.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТя идеята е много стара, ама сега излизат на технологично ниво да я пуснат за разумни пари. Всичките хиени едновременно
http://thenextweb.com/insider/2015/0...et-from-space/
Тук пише че щяло да струва само 2 милиарда.
А иначе правилно съм си спомнил, но чичко Мъск и Google ще изкарват не 900 а 4000 сателита с неговата си Фалкон 9. Лудница.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеСпътниците са малки - ширпотреба. Така че е възможно с един полет да изкарват много от тях. Иначе ако е по полет за спътник...не ми се мисли.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНе виждам как ще излезе $2 млрд цялата работа, ама кой знае...
Потребителите ще подкрепят с портфейлите си такава независимост. Направо ще си е малка революция.
Има и нещо друго, което при нас толкова не се усеща. Причината е че в България интернет доставчиците и телекомите са по-скоро читави. Искат да ти вземат парите по легален начин и доставят добра услуга на прилична цена.
Не е така обаче в САЩ (предполагам и в Западна Европа щом ЕК се бори да ги регулира). Телекомите и кабелните оператори с някой малки изключения са най-мръсната сган в бизнеса. Манталитет на наркоплсьори. Изнудвачи и крадци. Ако народа успее да се отърве от тия уруди ще има фоерверки. Ама истински.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Мда!
Вдигаш за няколко милиарда спътници в космоса. Осигуряваш з аоще толкова работни екипи по цял свят и накрая пускаш по евтин нет от конкуренцията, която вече си е прекарала оптиката и изградила мрежата.
Ми няма как да стане.
А и пише, че се гонят труднодостъпните места и селските райони.
Те там са се избили да търсят високоскоростен нет.
Досега имаше няколко проекта за осигуряване на нет на такива места. Всички обаче завършваха с крах, но не по технически, а по икономически причини.
Най-далеч стигнаха мобилните оператори, но при тях нета беше допълнение към услугите.
Та варианта ще е приемане през спътник и обратен сигнал, с ниска скорост, през наземна връзка. Т.е, ще се връщаме във времената на дайл-ъпа.
Силно ме съмнява успеха!
Такава еуфория беше и за сателитните телефониСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment