Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Космически новини
Collapse
X
-
Старата песен на нов глас. Големи ракети, малки ракети, слънчеви панели на луната - тъжна картинка, нулево визионерство. Със сегашните технологии можем да изпратим и върнем от луната няколко кила, той иска завод за слънчеви батерии.
Докато в НАСА не се светнат че всички средства трябва да отиват за разработки в различни направления на нов двигател все такива приказки ще четем.
Приличат ми на учените и писателите от времената преди ДВГ и самолетите, които са си представяли въздухоплаването като огромни дирижабли задвижвани от парна машина и/или корабни платна.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Не знам, моето впечатление е различно: човекът говори за нещо основно - целите, които си поставяме. За да се получи "нещо качествено ново", трябват хора, които да посветят живота си на дадена цел. А без големи цели как се очаква да се намерят такива хора и да го сторят? Това, според мен, е същността на мнението му. Затова и поставя "големи задачи" като усвояването на Луната, да речем или "излаз от Слънчевата система". Това са задачи за цели поколения - както е било с орбиталната граница, с Луната. Без такива цели най-вероятно ще си останем вторачени в повърхността на нашата планета.
От друга страна, показва трезво мислене по отношение на пилотираните полети до Марс (наскоро в тази тема се обсъждаха): трябва да има смислена цел. Ясно е, че при тази бройка на човечеството винаги ще намериш и хора, които да рискуват без цел, но за траен резултат си трябва сериозна мотивация и сериозни хора.
Останалото са подробности (каква ракета / двигател са подходящи, електроцентрали на Луната (главния проблем ще е свързан с прехвърлянето на добитата енергията) и останалото).
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеСтарата песен на нов глас. Големи ракети, малки ракети, слънчеви панели на луната - тъжна картинка, нулево визионерство. Със сегашните технологии можем да изпратим и върнем от луната няколко кила, той иска завод за слънчеви батерии.
Докато в НАСА не се светнат че всички средства трябва да отиват за разработки в различни направления на нов двигател все такива приказки ще четем.
Приличат ми на учените и писателите от времената преди ДВГ и самолетите, които са си представяли въздухоплаването като огромни дирижабли задвижвани от парна машина и/или корабни платна.
Това не е новина. Първоначално бях чел че го пращат тази година, но току що видях, че е планиран за 2015. Проблем е захранването, но дори и със сегашните технологии ще стигне до астероидите на фотоволтаици. За по-нататък ще си иска по-добри реактори. За момента обаче принципа не може да се ползва за издигане на товари в космоса. Хубавото на магнитоплазмения двигател е, че с една конструкция получаваш високо импулсен двигател като йонния и високотягов, като химическия. Така че аз като върл оптимист виждам сегашната ситуация като времето някъде около 36-та, когато Франк Уитл заедно с много негови съвременници сглобява турбореактивен двигател. В началото виждаме един лесно прегряващ стендов модел, но само няколко години по-късно авиацията минава на реактивна тяга и виждаме революционно развитие във възможностите ти. Така че ако ме извините за оптимизма, очаквам да доживея редовни полети до луната и марс.
Comment
-
Така че ако ме извините за оптимизма, очаквам да доживея редовни полети до луната и марс.
"If you really want to go somewhere," he continued, "get out of this solar system. Eventually that's what you're going to have to do. I don't know how to do that, but we'll figure out how to do it one day."
Comment
-
И аз да се присъединя, особено в частта относно Лем и неговата визия за космоса. Спокойно може да се каже, че той е този, който е и най-близо до изглеждащото възможно най-реално бъдеще, ако имаме космическа експанзия, а и въобще ... може би най-великият фантаст на нашето времеМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Днес е проведен успешен пуск на новата японска МБР Епсилон. Официално е лека ракета за извеждане на "научни сателити"
Japan's 'affordable' Epsilon rocket triumphs on first flight
Epsilon (rocket)
Comment
-
Deep Space Industries - промо за инвеститори. Пък ако вземе, че стане нещо, видели сте началото."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial написа Виж мнениеGrasshopper се издига на половин миля и каца след това. Доста твърда НФ
http://www.youtube.com/watch?v=9ZDkItO-0a4
Според мен някой трябва да татуира на лявата китка на Илон Мъск думата "двигатели", че да я вижда всеки път като си погледне часовника. Не е като човечеството да не е измислило далеч по-сериозен източник на енергия от това да смесиш водород и кислород и да драснеш под тях клечка кибрит...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Това е все едно излязло от разказите на Лем за пилота Пиркс Но така или инак - щом го могат - това е огромна крачка напред, до не толкова отдавна - изглеждаше невъзможна.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Imperial написа Виж мнениеGrasshopper се издига на половин миля и каца след това. Доста твърда НФ
http://www.youtube.com/watch?v=9ZDkItO-0a4
Comment
-
Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
Comment