Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Геноцид, военни престъпления и кланета

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

SRH написа Виж мнение
    Не знам защо никой досега не споменава нацистка Германия, където ясно и точно имаме системно преследване с цел унищожение на религиозен или етнически признак. Това всъщност е кристалния случай за геноцид.

Не знам що се сещам също и за арменците в Турция. Тях също ги няма, пък са си събития от 20 век. И доста държави го приеха за геноцид именно в смисъл на систематично избиване на религиозен или етнически признак.

Няма ги също британците, а техните упражнения по времето на Втората бурска война са си геноцид. И също става дума за 20 век, а концентрационните лагери се въвеждат през 1900 г. до края на конфликта през 1902 г. Изборното преселване на бурите е също част от тактиката.

И поради тия липси се отказах от гласуване
    Съвсем прав си, аз например не съм ги коментирал, защото липсват в анкетата. Трябва да питаш съставителя на анкетата по въпроса предполагам. Инак да, концлагерите и арменският геноцид са си съвсем в темата и са много точни примери.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Не сметнах за необходимо да слагам Холокоста или Арменския геноцид, тъй като те са класическия пример за геноцид, няма според мен какво да се обсъжда. За бурите - не съм достатъчно запознат, а и не се сетих. Сигурно има и много други събития, които може да се сложат.
      http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Тука намерих интересно нещо по темата за Сребреница. Ратко Младич черпи видимо притеснения холандски полковник от "сините каски" с цигари, после пият по чаша..."Ма аз не пуша" - нещо от тоя род отговаря холандецът. "Вземи една де, не ти е последна" - нещо такова отговаря сърбина.

Last edited by Kramer; 18-06-2011, 18:36.

Comment

Working...
        X