Такъв въпрос има на тазгодишната олимпиада по История за 5 - ти , подчертавам 5-ти клас!
Въпроса е поставен по следния начин, децата трябва да анализират историческия извор "За буквите" и да отговорят на пет въпроса, първия от които е този.
Смятам че зададения въпрос не е коректен и от МОМН нямат просто право да го задавт на деца от 5-ти клас, поне докато историческата наука не разреши въпроса, кой стои зад псевдонима Черноризец Храбър!
Въпроса е поставен по следния начин, децата трябва да анализират историческия извор "За буквите" и да отговорят на пет въпроса, първия от които е този.
Смятам че зададения въпрос не е коректен и от МОМН нямат просто право да го задавт на деца от 5-ти клас, поне докато историческата наука не разреши въпроса, кой стои зад псевдонима Черноризец Храбър!
Като цяло не ми направи някакво отвратително впечатление олимпиадата.Нямаше нещо фрапиращо,но на малките имаше неща,които не знам как могат да бъдат решени.Например на общинско ниво имаше задача със снимки на паметници-паметника на Асен и Петър в Търново,паметника на Аспарух в Добрич,паметника на не знам си кое събитие и други такива.Е откъде 5 клас дете ще знае как се казват тези паметници и къде се намират.Не мога да се сетя за коя картинка беше,но г-жата ми по история си призна,че и тя не е сигурна за кой паметник става на въпрос.А това за Черноризеца и аз като бях 5 клас ни учеха,че е Симеон.Но това е толкова непроучен въпрос.Все едно да има въпрос,какъв е произхода на прабългарите или произхода на Асеневци.Не знам.На зле отиват работите в нашата мила Родина.После защо имало деца,които не знаели кога е Освобождението.Ами как да има като те са отвратени от историята си от ранна възраст.И това не само по история,но понеже форума е такъв за нея споменавам.Както и да е твърде далеч отивам 
Comment