Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арменците хемшили – идентичност между Турция и Армения

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

resavsky написа
    Не съм много запознат с демографските процеси сред кюрдите но си мисля че те са до известна степен сходни с тези при албанците след Х²V век.
    Тоест? Аз с оскъдните си познания по въпроса предполагам следния паралел между историята на албанската и кюрдската народност: едните са фаворизирани от османската власт за сметка на заобикалящите ги балкански християни, а другите като противовес на арменците, иракските араби и иранците. :sm186:
    A strong toun Rodez hit is,
    The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Нещо подобно мисля че протича и при кюрдите приблизително до края на ПСВ когато започва изграждане на турска национална държава и имперския модел е изоставен.

Comment

А някакви данни колко са били българите преез ПБЦ по времето, когато Византия е била 20 млн? Питам, защото доста успешно сме им се противопоставяли и сме изкарвали сходни по размери армии.
        Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Darkas написа
          А някакви данни колко са били българите преез ПБЦ по времето, когато Византия е била 20 млн? Питам, защото доста успешно сме им се противопоставяли и сме изкарвали сходни по размери армии.
          Византия е била близо до 20 млн. само след като е завладяла ПБЦ ( в този смисъл са цифрите, посочени в таблицата по-горе т.е. те визират последните години от управлението на Василий II Вулгароктонос) и може би преди арабското нашествие. ПБЦ не е била кой знае колко гъсто населена държава, дори в апогея си едва ли е надминавала 4 500 000 души население.
          A strong toun Rodez hit is,
          The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Working...
          X