Saratok написа
.
.
.
, а ако говориш за "линеар Б", то той знаково е взаимстван от древното минойско писмо "линеар А", което, доколкото знам, още не е разчетено (не се знае на какъв език са говорили древните критяни). Една идентификация на минойците с пелазгите също е приемлива.
, а ако говориш за "линеар Б", то той знаково е взаимстван от древното минойско писмо "линеар А", което, доколкото знам, още не е разчетено (не се знае на какъв език са говорили древните критяни). Една идентификация на минойците с пелазгите също е приемлива.
Не мисля, че някой е давал нещо на някого
По- скоро гърците са присвоили азбуката като по-лесна и използваема покрай наложителните търговски отношения. Много забавна е съпротивата на Платон срещу писмеността, макар самия той да се ползва от нея...
Нищо!
...това беше полезно! Вчера дадох текста на познат лекар. Ще е любопитно да разберем и неговото мнение.
Comment