Да се направи подраздел на Общи дискусии, който да съдържа темите свързани с теоретични модели и дискусии за държавното управление и въпросите, които са предмет на конституционно регулиране. Такива теми не липсват. А и мисля, че ще стават все повече. То и към момента има, но са зададени некоректно та Империал ги затваря. Ако хората поставяха въпросите не с имена на партии и публични личности, а като теоретични модели, струва ми се, нямаше да бъдат затваряни. Въпросите свързани с държавното и конституционното право /аз правя накаква малка разлика между двете макар че се водят за синоними/ са едни от най-важните не само в правото. Призовавам заинтересуваните по въпросите на избирателното право, конст. права на човека и т.н. да се стараят да ги задават по-коректно и подробно, а не да ги пльосват просто ей така. Докато това не се случи, темиге ще бъдат затваряни.
От друга страна не може да се отрече, че Конституционното право е регулатор и на политически отношения. И то основен регулатор. Политика е мръсна дума в България. Но е неизбежна дума. Та в този смисъл няма да е лошо и ако форумното ръководство не затваря абсолютно всяка тема, в която се споменава тая дума. Политиката все пак е "наука" за доброто управление или поне това е била първоначалната идея. Критики към това ми изречение ще има към думите наука и добро Няма да отговарям на тях. Пледирам за малко повече снизходителност от страна на модераторите и перфекционизъм от страна на потребителите.
Ако предложението/ята ми не бъдат приети, може да затриете темата. Тя няма да е полезна на никого.
От друга страна не може да се отрече, че Конституционното право е регулатор и на политически отношения. И то основен регулатор. Политика е мръсна дума в България. Но е неизбежна дума. Та в този смисъл няма да е лошо и ако форумното ръководство не затваря абсолютно всяка тема, в която се споменава тая дума. Политиката все пак е "наука" за доброто управление или поне това е била първоначалната идея. Критики към това ми изречение ще има към думите наука и добро Няма да отговарям на тях. Пледирам за малко повече снизходителност от страна на модераторите и перфекционизъм от страна на потребителите.
Ако предложението/ята ми не бъдат приети, може да затриете темата. Тя няма да е полезна на никого.
Comment