Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турция и исляма

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Моля ви, става въпрос за трол, а в тези случаи си има разрешение. Изтрил съм отклонението и обсъждането, свързано с него. ако някой има каквито и да е възражения, знаете канала за това.

    Темата не е на мястото си тук, затова я местя.

    Piston-е, темата Пилот ясно я е задал и не става въпрос за България, а за Турция. Ако подхванем този разговор, неизбежно означава да я отклоним, нещо, което титулярът й едва ли желае (и изрично е помолил да не се случва). Аз се стремя винаги да уважавам желанията на създателите на темите. Ако желаеш да се обсъди този въпрос, създай отделна тема. Но де предупредя отсега - имаме определени правила по повод на съвременната политика в този форум, т.е. съществено е да не се отвличаме в посока на политиканстване.

    ПП За всяко твърдение в която и да е тема, извън "Общи приказки" (в раздела не се водят сериозни дискусии), "Игри" (тук може да се искат източнвици по конкретните въпроси) и "Кино, литература..." (става въпрос за вкус най-вече, т.е. източниците могат да са обвързани с информация за даден филм или книга - останалото е лично мнение) може да се поискат източници и това е нормално. Т.е. където се обсъжда нещо сериозно и се води дискусия.
    Last edited by gollum; 05-05-2013, 09:26.

    Comment


      #17
      gollum написа Виж мнение
      ...но на мен ми се струва, че веригата причини-следствия тук е друга - той използва ислямизма като път към властта, т.е. опира се на тези слоеве от населението, които по една или друга причина са традиционно настроени (вярващи) и по тази линия се противопоставят в някаква степен на светската държава и военните (двете неща малко или повече се свързват и противопоставят на "традиционните" райони/население точно по този пункт). Оттам-насетне ще или не ще, той трябва да се опира на тази политическа база и съответно да действа повече или по-малко в съгласие с нея........
      Напълно споделям мнението на gollum, едва ли бих могъл да добавя нещо. Единствено може би, че във външнополитически план в последните 7-8 години има ясни знаци за преориентирането на износа на влияние от бившите съветски тюркски републики към балканските страни. Нищо лошо, всички, които могат да си го позволят го правят, работа на местните власти е да следят за накърняването на националните интереси. Отделно, че и каналите за влияние са разнородни и вероятно в никой случай всички оркестрирани от Ердоган.

      Comment


        #18
        gollum написа Виж мнение


        Piston-е, темата Пилот ясно я е задал и не става въпрос за България, а за Турция. Ако подхванем този разговор, неизбежно означава да я отклоним, нещо, което титулярът й едва ли желае (и изрично е помолил да не се случва). Аз се стремя винаги да уважавам желанията на създателите на темите. Ако желаеш да се обсъди този въпрос, създай отделна тема. Но де предупредя отсега - имаме определени правила по повод на съвременната политика в този форум, т.е. съществено е да не се отвличаме в посока на политиканстване.
        Просто засегнах темата за външната политика на ТУРЦИЯ и как тя използва ИСЛЯМА като за конкретен пример взех външната й политика към нас. Явно въпросът касае само вътрешните (за Турция) проявления (например за носенето на забрадки, което пък по прекрасен начин ме аргументира препратката ми към гащите на Уелингън)...

        Относно източниците - youtube, телевизия СКАТ и спомените на разни бивши служители в ДС, основно...
        "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
        И. В. Сталин

        Comment


          #19
          Ок, piston, обаче си забил (и след това темата се "развива" натам) съвсем в друга посока, далеч от намеренията на създателя й. Темата е за положението на нещата в Турция (вътрешна), ако това са "гащите на Уелингтън" - ок, няма да споря (не съм създал аз темата, та не ми е и работа).
          Всичко това, за което пишеш, може да бъде отделна тема - дали върху целите Балкани, дали за външната политика на Турция, нейния национализъм и национален свръх-проект (който очевидно се гради върху османското наследство, щото няма и на какво друго - особено когато се ражда като реакция спрямо светската държава). Ако решиш - създаваш съответната тема и очертаваш рамките й като неин титуляр.
          Моето притеснение би било, че ще забие в политиканстване и - неизбежно, в съвременна българска политика. В това отношение моето мнение не е далеч от това на КИЗИЛ ДЕЛИ:
          Единствено може би, че във външнополитически план в последните 7-8 години има ясни знаци за преориентирането на износа на влияние от бившите съветски тюркски републики към балканските страни. Нищо лошо, всички, които могат да си го позволят го правят, работа на местните власти е да следят за накърняването на националните интереси.
          с очевиден акцент върху второто изречение. Но оттам следва да тръгнем да спорим какво и как се възприема у нас сега, каква е политиката на правителствата ни и ще нарушим форумните парвила.
          Та, ако желаеш да обсъждаш това - създаваш отделна тема. И ще създадеш много работа на този, в чийто отдел ще решиш да я разположиш. По принцип е възможно да се води нормална дискусия по такъв проблем или поне вярвам, че е така (падам си малко идеалист ).

          Comment


            #20
            Не знам дали не е по-скоро за Майтапи

            Вежди Рашидов информира медиите за "много топъл разговор"
            Реджеб Ердоган виждал в лицето на Борисов "един добър премиер"
            ГЕРБ дарява 20 000 лева за строеж на църква в село Църква по идея на лидера си
            13:07 | 05.05.2013 | 1995 прочитания Размер на текста

            Борисов с Ердоган. Сн.: БГНЕС
            Турският министър-председател Реджеп Ердоган виждал в лицето на Бойко Борисов "един добър премиер, с който са работили успешно".

            Това заявил самият той в телефонен разговор с лидера на ГЕРБ в събота, който ексклузивно бил преведен от бившия културен министър Вежди Рашидов. От своя страна скулпторът веднага уведоми агенция "Фокус" за височайшето обаждане.

            "Те имат едно обръщение да се наричат "моят брат". Обаждането беше много топло", обяснява Рашидов, подчертавайки, че "това беше един приятелски, много топъл разговор".

            Борисов уверил Ердоган, че всичко, каквото е необходимо ще бъде направено. В бъдеще грешките, които са допуснати, ще бъдат уроците, които ще помогнат по-нататък за развитието на българската държава. Всички грешки, които са допуснати, са осъзнати и всичко това трябва да се поправи, е заявил Бойко Борисов по време на разговора, добавя "Фокус".

            Той е уверил Реджеп Ердоган, че политиката също е един учебник, от които хората цял живот трябва да се учат, съобщава още агенцията, позовавайки се на Вежди Рашидов.

            Предизборната активност на ГЕРБ навръх Великден обаче не се изчерпа с "топлия разговор" на Борисов с Ердоган и по-късно в неделя от партийния пресцентър съобщиха, че по личното предложение на Борисов формацията му ще отпусне 20 000 лева за строеж на църква в добричкото село Църква.

            "В селото от десетилетия няма църковен храм и жителите му няма къде да запалят свещичка, за да почетат празниците. Хората ходят пеш по 5 км до съседното село, за да посетят православния храм. Параклисът ще бъде разположен до лековит извор, където преди години се е издигал манастир", информират от ГЕРБ.

            Comment


              #21
              Вчера го четох това и не го пуснах точно защото не знаех къде. Обаче в момент в който го прочетох си помислих че е идеално потвръждение на това което ти написа в първият си пост по темата(¹5).
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

              Comment

              Working...
              X