Недостатъкът е,че е една хлабава и с неясно ръководство конфедерация. Това позволява решенията да не се взимат на демократически принцип т.е. на мнозинството,а по свирката на 2-3 държави с под 1/4 от населението. Всяка държавица може да налага вето за каквото и скефне, без дори да е най-косвено засегната по даден въпрос -примера с холандското вето за Шенген. Друг сериозен недостатък са огромните разлики в икономиките на съставящите страни и съответно в законодателството. Като следствие според мене е въпрос на време да се разпадне Еврозоната. Другото е бюрократичните и без ясна икономическа логика директиви, които нас ни засягат пряко и най-ясно се изчерпват с "ние искаме - Брюксел не дава" примерно за намаление акциза на горивата.И т.н. ще ми е интересно какво мислят съфорумците по въпроса предвид,че това е една доста идеологически подкована тема от политиците, медиите и външните сили т.е. нещо като както беше комунизма през тоталитарния режим -само хубавини и безоблачно бъдеще,а то съвсем сериозно си ни тресе икономическа криза вече няколко години...
П.с. аз честно казано трудно виждам създаване на някакъв по-жизнен модел тип Европейски съединени щати поради етнокултурни различия,езикови и квито се сетите....Едновременно с това разпада няма да доведе до нищо добро -и това е тествано....
П.с. аз честно казано трудно виждам създаване на някакъв по-жизнен модел тип Европейски съединени щати поради етнокултурни различия,езикови и квито се сетите....Едновременно с това разпада няма да доведе до нищо добро -и това е тествано....
Comment