Войната в Сирия
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Птиците летят на юг...
Оригинал взят у коллеги pfc_joker в Где-то над провинцией Хомс... Как утверждается, снято вчера и сегодня [19 и 20 сентября 2015 года]: Интересно, на первом видео те четыре Су-30СМ, которые все уже видели на спутниковом фото, или это ещё одно звено? На втором вроде четыре Су-24.
Четворка Су-30 и четворка Су-24 в съпровождение на Ил-76 или 78 (второто по-вероятно). По авиошоута и подобни мероприятия обикновено летят така - в транспортния самолет е поддръжката, в случая може би и да е цистерна за презареждане във въздуха.
Чисто откъм емпирично любопитство ще е интересно да се види как точно ще действа руската авиация ако се включи активно в конфликта (а не е ползвана само за плашене на гаргите). До каква степен ще има управляемо/неуправляемо въоръжение, взаимодейстивя с безпилотници и наземни сили, количество полети на самолет на ден и т.н. Поне от Украйна се видя, че сухопътните сили определено са с порядък по-ефективни от войната през 2008. Ще е интересно да се види авиацията до каква степен си е извадила поуките, защото това което реално правят е нещо изключително сложно - предислокация на хиляди километри от вкъщи и явното намерение да се провеждат операции срещу наземни части. Force projection на ниво Великобритания поне - това не сме го виждали активно от СССР насам.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
-
Тъкмо щях да пуска видеата, но си ме изпреварил.
Интересно е наистина възможното участие там, както и дали ще увеличат контингента.Comment
-
Comment
-
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
От първата група, останали да се бият 4-5 души, да видим втората как ще се представи
Трол по списък.Comment
-
Явно са и отчаяни за липсата на изход от блатото.Подцениха ситуацията и поведението на Русия.Бяха ли почнали да бомбят преди 2-години (като в Либия) вече Асад щеше да е минало и щяхме да гледаме "Либия-2".Плана им не се сбъдна , от Европата ги натискат заради бежанските вълни и Американците са в много трудно положение.Влезнаха в преговори с Русия и по всичко личи че започнаха да отстъпват по дипломатическия фронт.Аз лично не си спомням такъв период на американската външна политика от падането на СССР.
Абсолютно фиаско претърпяха в Сирия.Не съм го очаквал!
Сега друго ми е интересно. Как ще си предразпределят целите с Руснаците.Имаше преди няколко дена над един час разговор м/у Руския и американския министър на отбраната.Излезе инфо че и от ЦРУ са направили посещение в Москва за координация.Начи работи се.
Но много по голямо предислоциране трябва да има.И не само големите Су-та , но и малките.Отделно ще пратят и вертолетни групи за търсене и спасяване на евентуално свалени пилоти.Отделно разузнавателни самолети и БЛА... Така че контингента ще се усилва.
А за предразпределението на целите , мисля че Руснаците повече ще бомбят Нусра, Ахрарите и другите терористи северно - хем да плашат Турските ВВС.ССА най вероятно ще оставят на СА да ги полива.Американците ще удрят ИД край Рака и ще помагат на Кюрдите.Comment
-
Comment
-
Хех, ако САЩ са били изненадани от излизането на сцената на ИД и бяха решили, че са заплаха, до сега да са ги разпердушинили сто пъти. Все пак, те са силата която разполага с всичко необходимо за това- авионосни групи в Средиземно и Индийския океан, бази в целия Персийски залив, Европа. Имат самолетите, ресурсите и хората. Можеха да летят 24 часа в денонощието, в региона всички са им съюзници- Турция, СА, Израел, Йордания. ИД в момента идеално върши работата на СА и Турция в региона- двата стратегически съюзника на САЩ. Та, малко е Х ситуацията с това кой е изненадан, до колко иска да бъде решен проблема и прочие. Пука им на САЩ за Европа, даже ситуацията им е изгодна. Естествено, че публично ще са загрижени и ще говорят общи фрази- все пак ИД са терористи и съвсем да не лицемерничат за вътрешно и външно потребление, не бива. Задкулисието и липсата на реални действия показва съвсем друго.Трол по списък.Comment
-
Comment
-
Бойците ще се внедрят срд кюрдите и ще насочват авиацията, то си го пише.
Иначе, днешната пропаганда е станала толкова всеобхватна, че не отделни сцени, ами цял филм можеш да си прожектираш и да му вярваш. Завършена паралелна Вселена. Като да си измисляш войни и да се поздравяваш с измислени победи в тях.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment

Comment