Войната в Сирия

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Dinain
    Платен агент на злото
    • Jan 2006
    • 14111

Може, може да е партенка. Но липсата на видео от самата писта ще е последното доказателство за това - ако атаката се състои само от промъкнал се отряд с ПЗРК на изстрел разстояние от летището, то веднага след като са издали позицията си, биха ги подгонили, та е разбираемо да не са могли да се мотаят наоколо, за да съберат по-качествен видеоматериал за убеждение на форумното пространство.

Сетих се за този клип от преди няколко месеца - и тук си захожда спокойно самолетът (всъщност какво се очаква от пътнически самолет, да прави лупинги за избягване на обстрела ли? )

baian написа
    След като могат да заснемат кацащ самолет, значи могат да заснемат и летището, ама то кой знае защо липсва.
    Не ми се ще да отговарям на такива глупости, но не, не значи. Ако си в София (за илюстрация), можеш да заснемеш захождащ за кацане самолет и от Люлин, да речем, но не можеш от Люлин да заснемеш летището (Враждебна).
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Гост

То самото летище не ти трябва. Пушека след сблъсъка е важен в случая и взрива. Та от Люлин ще го видиш със сигурност. Помня като гръмна Челопече, цяла София го видя. А тия дето снимат със сигурност са само по киното. Самолета идва срещу тях, вече свети нещо по него. Тия калпазани са точно снимачния екип дето никои не ги закача и са точно до летището. Ама катастрофата не са видели. Защо ли ? Щото няма нищо за снимане затова. То и затуи пада голямо викане белким някои се излъже да им вярва.

Comment

• Dinain
        Платен агент на злото
        • Jan 2006
        • 14111

Fear and loathing in Damascus: 'Why are they doing this? Why are they trying to starve us?'
        http://www.telegraph.co.uk/news/worl...starve-us.html

Comment

• recidivist
          ветеран
          • Jun 2008
          • 266

Тук съм съгласен с dinain просто бунтовниците е трябвало по най бързия начин да се изнесат , а и мисля че в една специална тема за сирийската гражданска война в militaryphotos имаше два или три клипа твърдящи че пожара който се наблюдава на тях е от запаления ирански самолет.

Comment

• Kramer
            ветеран
            • Mar 2009
            • 2898

recidivist написа
            мисля че в една специална тема за сирийската гражданска война в militaryphotos имаше два или три клипа твърдящи че пожара който се наблюдава на тях е от запаления ирански самолет.
            Не. Ей тук, на 0.10 се виждат слънчеви отблясъци върху съоръжението, същите като тия после на самолета.

Comment

• Гост

recidivist написа
              Тук съм съгласен с dinain просто бунтовниците е трябвало по най бързия начин да се изнесат , а и мисля че в една специална тема за сирийската гражданска война в militaryphotos имаше два или три клипа твърдящи че пожара който се наблюдава на тях е от запаления ирански самолет.
              Абе щом могат да викат значи опасност няма.По принцип и докато бягаш не е проблем да снимаш, пробвал съм, става. Та хайде без усложнения, ама страшно било, много бързали, и такива филми.

Та какво разправяхте за подкрепата за Асад, нямало я,а?

Comment

• recidivist
                ветеран
                • Jun 2008
                • 266

baian въпрос ситуацията в която си бягал и си снимал имало ли е опасност да те убият ,това е важна подробност а за клиповете мога само да кажа че може и да са фалшиви а може да са истински (макар че като гледах че огънят по самолета се водеше основно с ак-47 наистина може да не са го свалили)но нищо не се знае ,на този всичко е само спекулации.

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

baian, доколкото следя темата, а смея да кажа, че я следя, никой не е казвал такова нещо (че нямало подкрепа за Асад). И мисля много добре знаеш, че никой не е казвал такова нещо, но все пак си тролиш, ей-така профилактично. Измисляш си теза и я оборваш, т.е. спориш със себе си, да?

ПП recidivist, втория клип със стрелбата е от съвсем друго място и време - мисля летището на Алепо, преди да прекъснат полетите дотам.

Comment

• Гост

Точно ти твърдиш това, ако не помниш прочети си постовете.

Comment

• Dinain
                      Платен агент на злото
                      • Jan 2006
                      • 14111

Каква наглост! Посочи поста, където съм писал, че Асад няма поддръжници. Ако не можеш, какво правим?

Comment

• Гост

По въпроса с измислените спорове и манипулациите, водиш с доста.Случая е точно такъв. Измисляш си нещо, и почва драма. В драми не участвам, не ми е интересно. Спора е безпредметен, трябва като теб да вадя от контекста.

Comment

• Dinain
                          Платен агент на злото
                          • Jan 2006
                          • 14111

Значи не можеш. А не можеш, защото такова нещо не е казвано. Тоест отново тролене и откровени лъжи.

Comment

• Matrosov
                            ветеран
                            • Feb 2003
                            • 606

Dinain написа
                            Значи не можеш. А не можеш, защото такова нещо не е казвано. Тоест отново тролене и откровени лъжи.
                            Нали раздела си има модератор.
                            А за откровените лъжи не си прав. Справка - връщането на армията в Ракка.

Comment

• RIZAR
                              ветеран
                              • Oct 2007
                              • 1268

Държа дебело да подчертая - не съм Асадист. Навремето през 80-те когато арабската лига обвини България за турските изселвания , Сирия не си мръдна и пръста, а дори подкрепи общата атака на арабите срещу нас. С такъв "геополитически" съюзник, врагове не ни трябват.
                              А днешните командирите на танкови бригади и девизии са обучени във Великотърновското военно училище. Още тогава ги видях, че не стават за бойци, за разлика от виетнамци, лаосци и кубинци . Само гонеха студентките.
                              Но те са хиляди пъти за предпочитане от хора, които убиват духовник и закачат главата на минарето. Мерси от такава демокрация.

Comment

• Amazon
                                Нередовен
                                • May 2006
                                • 7016

RIZAR, това поне на мен ми е много интересно. Не знаех че в Търново са се обучавали и военни от "приятелски" държави. То даже си заслужава отделна тема.
                                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Working...