If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стреля се с американски ракети от деветдесетте години срещу съветски танкове от седемдесетте години. Резултатите са меко казано неубедителни.
Аз много не гледам клиповете, на един видях че стрелят по машините в челната проекция. Ако пробиват в челната проекция дори стари танкове, резултатите не са лоши.
А и TOW на Брадли се представиха много добре срещу танкове в Ирак.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Със заявена бронепробиваемост около 900 мм след ДЗ, резултатите са нормални, особено по челната проекция на Т-55 и Т-62 (на последния клип Милан не се справя задоволително с Т-62). С оглед на демонстрираното пробитие в челото на А1М2 в Йемен от Конкурс, нещата са ОК.
Разбира се, че не се представя добре. И Джавейлина и той ще бъде същата "бира". Това не са игрите от серията "Кал ъф дюти " - реалността в живота е друга. По форумите ПТРК-тата ги взеха на подбив -
Извините, ребят, вклинюсь) на themess начался срач по поводу видео с "Миланом" и Т-62) франки уверяют, что "это был плохой немецкий Милан", немцы наоборот - что "это был плохой французский Милан") Будет самое забавное, если это был "Милан-2Т" - основа парка ПТРК армий НАТО в конце 80-х - по рекламным ТТХ просто отличный) Т.е. если он не может нормально работать по древним Т-62, то что с ними сделали бы более 30 дивизий на Т-64, Т-80 и Т-72 )) Батхерт у парней с Запада)
Сирийската армия си е също толкова калпазанска, колкото и преди 5 години в началото на конфликта.
И ако всички участници в конфликта от мало до голямо, от близо и далеч, вместо да бяха давали пари за калпави танкове, самолети и прочие смъртоносни играчки бяха ги вложили в мелиорация, построяване на канали, залесяване, създаване на фабрики и заводи и въобще всякакви неща за подобряване условията на живот, Сирия нямаше да бъде гадното място в което се превърна през тези години.
Жалко, че човечеството не се учи от собствените си грешки.
Ъм, обсъждането на който и да е единичен клип, с неизвестно точно каква ракета, неизвестно точно какъв танк и неизвестно дали и как уцелен - граничи с дебилизъм и хвърляне на боб. Или скърцане със зъби от яд?
Апропо въпросният "Милан" и той е от 70-те години. А точно този клип е от вчера, и го срещнах като "Т-72". Мисля, че него обсъждахте дали е унищожен или не танка. Форумните разбирачи как разбраха, че е Т-62, като едвам му се вижда връхчето на купола (размазано) - не знам.
Някой ден някой ще седне да анализира сериозно какво как и колко е било ефективно в тая война. До момента, какъвто и да било сериозен анализ (аналогичен на тези за втората Ливанска война, примерно), не съм срещал. Което е разбираемо, сраженията още продължават, всеки лъже и маже, никой няма точна информация за нищо.
...
Следобедната молитва в гр. Идлиб. Преди да тръгнат за фронта в северна Хама.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Хомс днес - и там офанзивата започва по същия начин като в Хама. Но поне пускат димни завеси. Някой е започнал да стопля.
Клиповете са на коалицията "Итисам би Аллах", включваща местните подразделения на Ахрар, Нусра, "Хомски Легион" и "Движение за Освобождение на Хомс". Накратко - представителите на различните групировки, присъстващи в анклава, действащи с общ щаб. Бил е обявен наскоро, 15.08.2015 г.
В бомбардировките на бунтовническия анклав са били убити поне 75 цивилни. И руските самолети два пъти са ударили по грешка позиции на асадистите - веднъж едно КПП и втори път позициите на 26-а бригада. Сирийската армия съобщава за 40 загинали войници "при катастрофа с автобус"(??) - спекулации, че това е замазването.
ПП А преди малко - бомбардирано било бомбоубежище в някакво хомско село, при което загинали всичките 57 цивилни в него.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Международна конференция на войните на демокрацията в Сирия
Честито на тукашните демократи! Гордейте се - най-накрая се появи боец и от вашия край (5:57)
На 5:24 е руският му колега
Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Асад е почнал сериозна офанзива южно от Алепо, в западна посока. Тоест, удря тила на бунтовниците в Хама. Същевременно изоставя позиции северно от Алепо, а ИД се нанася в тях без бой. Доста интересно развитие.
Южно от Алепо - май са взели едно село асадистите. Бунтовниците вече пишат за унищожени 3 танка, 1 текникъл и 1 ракетна установка тази сутрин.
Вчера северено от Хомс асадистите са успели да вземат само 1 село. Загинал сирийски бриг. генерал Маан Диб.
Северно от Хомс тази сутрин - руските самолети бомбардират. Напоследък по клиповете с бомбардировки се чуват на заден фон високоговорители - това е система за въздушна тревога, която са създали в бунтовническите градове. Поне аз досега не я бях срещал. И това споменавахме точно в контекста на бомбардирането.
The ground battle : North east of Homs that has been suffering from the regime siege for more than 1 year and a half The ground battle started on 15/10/2015 from the loyalist areas and backed by th…
Comment