If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам кога сте смятали бройката работещи хеликоптери, но преди войната срещам данни, че Сирия е имала 120 Ми-8 и 30 "Газел". Мисля, че и те могат да носят варели. Може би и други модели. Естествено, нямам представа колко са останали в момента. Също така, не изключвам по сводките да вземат за варели и обикновенни бомби. Така или иначе, не виждам никаква причина статистиките да са невъзможни - грубо по около 1000 цивилни загиват месечно от бомбардировките на Асад.
Разстоянията са показателни - примерно от летището на Алепо, Нейраб, хеликоптерът трябва да измине само няколко километра, за да хвърля по бунтовническите квартали. До Забадани са 50 км от летището на Дамаск. До Дума и Гута - само няколко километра. Теоретично няма никакъв проблем от летищата да излитат хеликоптери и да хвърлят варели в радиус 50км по 10 пъти на ден. За въпросната сводка с 50 варела в един ден - трябват ти само 5 хеликоптера работещи от Дамаск (и то ако носят по 1 варел само). Не че го правят всеки ден.
Ти летяща Газела виждал ли си в Сирия от началото? Аз нито летяща нито нелетяща.Преди доста години франсетата спират подръжката.Бройката на руските вертоли доста намаля, отделно от бойни загуби, отделно невъзможност за поддръжка и оставени на вечната стоянка на обсадените летища.Та бройката е доста малка за такива както казахте масови бомбардировки.Отделно от изброените дейности на вертолите имаш и често "техническо обслужване".Чести откази - в предвид голямата натовареност.Няма как просто чисто математически да се ползват толкова често за бойни мисии!
Този път улучиха доста точно входа на пещерите ако е подобна географията като на предишните удари, отделно хич не се пестеше големината на експлозията:
За хеликоптерите - само в Тафтаназ загубиха 20+, отделно имат свалени 20-30, един бог знае колко са повредените и канибализираните. Освен ако руснаците не са направили чудеса с резервните части едва ли САА има в наличност повече от 10-30 хеликоптера в момента. Между другото много рядко ползват Ми-25 по някаква причина.
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Ти летяща Газела виждал ли си в Сирия от началото? Аз нито летяща нито нелетяща.Преди доста години франсетата спират подръжката.Бройката на руските вертоли доста намаля, отделно от бойни загуби, отделно невъзможност за поддръжка и оставени на вечната стоянка на обсадените летища.Та бройката е доста малка за такива както казахте масови бомбардировки.Отделно от изброените дейности на вертолите имаш и често "техническо обслужване".Чести откази - в предвид голямата натовареност.Няма как просто чисто математически да се ползват толкова често за бойни мисии!
Някой знае ли за какво се използват "Газелите", по принцип Динайн трябва да знае най-вече. Освен 4-6 противотанкови ракети не могат да носят нищо и са уязвими от стрелбата дори на АК-47 , абсолютно не са пригодни за бой в градски или планински условия. Единственото им предназначение беше евентуално, но съмнително да спрат някоя танкова лавина залитнала откъм Голан. За друго нищо не стават.
За хеликоптерите - само в Тафтаназ загубиха 20+, отделно имат свалени 20-30, един бог знае колко са повредените и канибализираните. Освен ако руснаците не са направили чудеса с резервните части едва ли САА има в наличност повече от 10-30 хеликоптера в момента. Между другото много рядко ползват Ми-25 по някаква причина.
Ми-24 се използваха през 2013-4 за спецназ акции в тила на терористите. След загубата на Табка не се е чувало за никаква специална десантна операция. Или имат прекалено много загуби, както спомена или просто не могат да ги ползват в нощни и сложни климатични условия, а също така използването и загубата им са неприемливи.
Всички се концентрираха върху руските бомбардировки, защото те са единственото, което проваля стратегията на САЩ - за всяване и поддържане на пълен хаос в целия регион.
Викаш руските бомбардировки въобще не допринасят за хаоса. С останалата част от поста ти съм долу-горе съгласен.
Перекрестье на кадрах – не является целью для нанесения удара с бомбардировщика, это точка фокусирования камеры беспилотника, который ведет контроль за применением авиации
Това е пределно ясно. Видеото за което говорим е, че втората бомба се друсва на сред полето където няма никаква инфраструктура. Първата е сравнително точна, втората пропуска. Курсора на дрона няма никаква вина за това.
Понеже нямам време да се занимавам с уж интелигентни хора, на които едно и също нещо е обяснявано 100тина пъти досега по най-различни начини, всеки пост, който по моя преценка съдържа обиди (ако ще и завоалирани), ще трия без оглед останалото му съдържание.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Однако, на самом деле, удары осуществлялись по подземным укреплениям. И то, что многие ошибочно принимают за попадание боеприпасов, или их осколков, или их кассетного БО по пустынным полям, является следами прямого попадания в подземный бункер, входы которого отмечены ж¸лтой линией.
Подземното укрепление строено от ГДР е на съвсем друго място и дронът, който е правил записа е друг. Виж:
Започва същата тенденция като в Украинската тема, да се занимавате само с дезинформация и контрадезинформация, какво било на тая снимка, къде паднала оная бомба, да оборим вражеската плюнка с наша контраплюнка. Не искам да бъде затворена темата, когато на модераторите им писне да ви трият глупостите, а това ще стане съвсем скоро. И не, няма да имам нищо общо с това затваряне.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment