Ако не е тролене и е взел със себе си и Спарта ще хвърчат чалми
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната в Сирия
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
InternationalLaw написа Виж мнениеАко не е тролене и е взел със себе си и Спарта ще хвърчат чалми
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеЗнам за журналиста, аз питах за някакво достоверно доказателство, че е в Сирия. Ако има, де.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеКато знаеш и въпреки това като питаш, рискуваш следващия път да не ти се обърне внимание
Та, нека да уточня, за да не последва нов опит за заяждане - попитах съвсем нормално - има ли някакво доказателство, че снимката е от Сирия, или въпросният е там.
Очевадно няма причина да питам за нещо, ако вече знам за него.
Comment
-
На никой не му пука дали има гаранция или няма Задействана е медийна кампания => играчите се съобразяват с нея. Действа се съобразно активизация на руското присъствие. Ако при това положение Русия реши да не го активизира и медийната кампания се окаже кьорфишек - толкова по-зле за Асад. Ще трябва сам да се справя с усиления натиск.
Comment
-
T-72М написа Виж мнениеНяма данни, тези снимки от новите сгради може и СА да ги стои.За мен руска сухопътна акция ще е абсурдна защото просто Русия няма нужда.Второ ако приемем че ще се състои - на Русия ще и е нужно много повече време за стоварване на ударен контингент.Спомнете си САЩ и ко. колко време стоварваха частите за Пустинните бури. Тук само с БТР-82А няма да се мине!
Русия няма нужда от нов Афганистан и да дава своите войници за курбан!
В момента ситуацията много ми напомня една сцена от филма "Револвер" в която "злодеят" обяснява, че целият свят се върти от един прост въпрос - What's in it for me?
В тоя ред на мисли Руснаците се интересуват какво могат да изкопчат от ситуацията (както и другите големи риби наоколо) и ако парчето пай е достатъчно сочно ще влезнат и на терен ако трябва.
Според мен Тартус им е важен, а запазването му като база за техния флот минава през задържането на Асад или някой друг от неговите хора на власт.За сега може и да удържат нещата само с оръжейни доставки, но в дългосроен план техният човек си отива.Т.е. в даден момент ще бъдат изправени пред дилемата да се лишат от базата и изобщо контролът си в Сирия или да влезнат с някакви сили, а може и този момент да e настъпил.
Репутацията им е срината след Украйна и са все по-изолирани в политически, а и икономически план, едно подобно участие ще ги върне отново на сцената.
Ако успеят да договорят и падане на санкциите или поне на част от тях срещу свое участие ще е голям успех.Европейците изглеждат по-сговорчиви по този въпрос, а и тях ги засяга пряко, но незнам дали могат сами да се решат на подобен ход без и САЩ да са в същата линия, а те определено не са.
И не на последно място - сухопътна операция ще даде лост за влияние върху цената на петрола, макар и с ограничен ефект.Най-малкото могат да опитат да пресекат количествата които ИДИЛ продава.
Можем да добавим и задвижването на ВПК, възможност за тестване на новите железа и т.н.
Но в крайна сметка е въпрос ползите да натежат значително над негативите.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Ultramarine написа Виж мнениеИ не на последно място - сухопътна операция ще даде лост за влияние върху цената на петрола, макар и с ограничен ефект.Най-малкото могат да опитат да пресекат количествата които ИДИЛ продава.
Comment
Comment