If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Търся, ама не мога да намеря един случай отпреди няколко месеца, бяха хванали някакъв контрабанден камион от територията на Асад към ИД, пълен с мини, скрити в дини цялото шосе беше в разпльокани дини
Колкото до Асад - доколкото е диктатор в мюсюлманска страна, при това волю-неволю в момента изцяло зависещ от Иран - да и той е ислямист.
Ето! Ти ги закопа, същото като Либия - всичките са ислямисти до един.
Какъв избор имаше Асад, че да отказва помощ от който и да е. Диктатор диктатор ама жените в Сирия можеха да карат автомобили, да гласуват. Всеки можеше да ходи в църква, джамия или в каквото реши, а беше диктатор само срещу крайните ислямисти, което естествено не им хареса и с помощта на САЩ му спретнаха тая война. Жалко, че му взеха зарина, можеше да е полезен сега, то цивилни не останаха.
А за оръжията, самовзривилите се инструктори от САЩ в България показват откъде идва част от тая помощ.
А свободната сирийска армия е по - близо до ценности до ислямска държава, не до западните. Няма значение как ще ги наричат от СМИ, просто са им инструмент за сваляне на Башар, е дано не стане.
Айде, айде. Диктатура си беше, няма да искаш да живееш в нея. Просто алтернативата е още по-лоша.
Ако е да трепеш брадати радикали, ми то и в САЩ е диктатура. В Ирак демокрация, няма режим, излезе клипче как един си реже от препечен джихатист като от дюнер... В Гуантамо ги разхождат с каишка като кучета такива демократи.
Пък ако някой пита какъв е интереса на САЩ, ми пътя на газта. Искат да пускат тръба през Сирия от Катар до Европа. Едва ли го правят за демокрацията , просто Сирия е пешка на голямата шахматна дъска, но Путлер им даде шах с коня в Крим и се закучиха нещата
Напротив, искам да живия в Сирия, моренце, селцата им са класи над всичко у нас, вечно лято, канализация, бели хора, безплатно образование и здравеопазване... Най - светската страна от всички мюсюлмански...
На времето /през соца/ даваха един сирийски филм по кината. С тогавашния ми детски акъл - ми всичко си изглеждаше като в тодорживкова България - затова не вярвам да е било много по-зле - поне за повечето хора.
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment