Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната в Сирия
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Ихтамнети, по-точно ихтамнеты е жаргонно наименование за руски военнослужещи (напоследък и за членове на ЧВК), действащи в чужбина, чието съществуване официално се отрича. Идва от отговора на Путин на въпрос за руските войски в Украина. Той отговори " Их там нет" (там няма такива).
-
Оръжието може и да идва отвсякъде, но доставката се организира от Турция. Впрочем журналистите и полицаите, които първи го показаха, Ердоган хвърли в затвора за държавна измяна. Това, че артилерийската поддръжка е строго срещу ИД е лъжа и ти го знаеш. Имаше и има много обстрели срещу кюрдите, а преди време и артилерийска подкрепа срещу правителствените части в северна Латакия. Имаше и снимки и клипове.Dinain написа Виж мнениеАз не съм убеден, че няма сред бунтовниците и марсианци, но поради липсата на каквито и да било свидетелства за това, не отделям много размисъл по темата.
Съжалявам, но не знам каквото и да било за политически амбиции на туркоманите, съответно някаква официална подкрепа на Турция за тях, нито някакви териториални претенции на Турция към Сирия; оръжието идва от поне дузина други страни, артилерийската поддръжка е строго срещу ИД, за никакво изпращане на "доброволци" от Турция не съм чувал, нито за някакво осезаемо участие на турски граждани сред чуждестранните доброволци въобще. Въобще, за никаква друга официална позиция на Турция не знам, освен, че са за оттеглянето на Асад от властта. С оглед на всичко това, не виждам никаква причина сред бунтовниците да има турски офицери; във всеки случай, не по-голяма от това да има саудитски, катарски, бахрейнски или ако искаш, американски офицери.
Какво е "ихтамненити"..?
US urges Turkey to halt Kurdish militia shelling in Syria
14 February 2016
Доброволци има много. Както в ИД, където има доста турци, така и в т. нар. "умерени". В частност, с изпращането на такива се занимава Бозкурт (сивите вълци). Командирът на подразделението, което уби сваления руски пилот е такъв.Turkish artillery then conducted saturation shelling of these targets with T-155 Fırtına howitzers, which have a firing range of 40–45 kilometres (25–28 mi). The targeted region was Ayn al-Arus of Tal Abyad town in Ar-Raqqah Governorate across Akçakale.[16]
According to the Syrian Observatory for Human Rights, Turkish shelling of a military post in Syria on 4 October 2012 resulted in the death of three Syrian soldiers.
Саудитски, катарски, бахрейнски и ако щеш американски офицери там са напълно възможни и даже вероятни, но в момента говорим за турците.Last edited by Thorn; 06-06-2016, 12:51.
Leave a comment:
-
Ми това е напълно достатъчно. С прибавката на турското доброволец при свалянето на СУ-24.Dinain написа Виж мнениеВъобще, за никаква друга официална позиция на Турция не знам, освен, че са за оттеглянето на Асад от властта.
Тия не са некви местни гащници.Last edited by Kramer; 05-06-2016, 15:19.
Leave a comment:
-
Аз не съм убеден, че няма сред бунтовниците и марсианци, но поради липсата на каквито и да било свидетелства за това, не отделям много размисъл по темата.Thorn написа Виж мнениеА ти убеден ли си, че няма? Остави, че сирийците отправят такива обвинения от години, но ако помислим логично, там са туркомани, т. е. просто турци, сънародници, активно подкрепяни политически от Турция от началото на конфликта, Турция им е тил, Турция ги снабдява с оръжие, оказва им артилерийска поддръжка, изпраща "доброволци". Би било крайно невероятно там да няма турски офицери. Ихтамненитите не са само руско изобретение.
Съжалявам, но не знам каквото и да било за политически амбиции на туркоманите, съответно някаква официална подкрепа на Турция за тях, нито някакви териториални претенции на Турция към Сирия; оръжието идва от поне дузина други страни, артилерийската поддръжка е строго срещу ИД, за никакво изпращане на "доброволци" от Турция не съм чувал, нито за някакво осезаемо участие на турски граждани сред чуждестранните доброволци въобще. Въобще, за никаква друга официална позиция на Турция не знам, освен, че са за оттеглянето на Асад от властта. С оглед на всичко това, не виждам никаква причина сред бунтовниците да има турски офицери; във всеки случай, не по-голяма от това да има саудитски, катарски, бахрейнски или ако искаш, американски офицери.
Какво е "ихтамненити"..?
Leave a comment:
Leave a comment: