Кухулин написа
Има дезертьорство, има загуби, има в сила забрана на всички мъже между 18 и 42 г. да напускат страната от март 2012 г. (тази мярка сама по себе си свидетелства какво "желание" имат новобранците и резервистите да бъдат мобилизирани и да се бият за Асад). Младежи в наборна възраст масово напускат страната, за да избегнат службата, имаше интервюта и статии по въпроса, мисля че съм давал линкове. Така че аз лично не виждам как е възможно армията да не е намаляла като численост от началото на конфликта до сега. По-скоро е намаляла, и то значително.
Отделен въпрос е, каква по численост армия може да издържа Асад в момента, с тази разсипана икономика и състояние на страната. Дори да набере всички наборници и да се мобилизарат всичките 280,000 резервисти и те да се отзоват, не виждам откъде ще се вземе продоволствие за 500-600 хилядна армия и как ще функционира държавата (това, което е останало от нея) през това време. Оръжие и муниции ще се намерят поне на първо време, запаси са трупани десетилетия.
Между другото, тук може да се види един вид "информационне конгломерат", с карти, маркери и цитати. Вижда се, обаче че някои не са актуализирани отдавна.
За Алепо твърдят, че е актуална към 14.02.13 - в зелено са територии на бунтовниците, в червено армията, в жълто кюрди, в кафяво е ничия земя:
Comment