If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, чак пък сами, донякъде - да, но без подкрепата на Британия е много проблематично дали бихме го постигнали. така или иначе, ясно е, че не може да бъде направено нищо - преди или сега, без директна или индиректна подкрепа от някоя от Империите в съответния времеви период.
"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Като става въпрос за това кой колко самостоятелно е постигнал свободата си, сетете се за Горбачов...нали без неговата "перестройка" Съветският Съюз още щеше да си го има...
"Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Е, малко се отклоняваме, но дори и да не беше Горбачов, СССР щеше да се срути и не ми се вярва да можеше да просъществува повече от десетина години още...
Да де, ама самата дата е доста исторически обременена за немците - спомнете си какво се случи на 9 ноември 1923г. на Feldherrnhalle в Мюнхен. На тази дата в Третия Райх се е чествала паметта на мъчениците на движението. Също на тази дата през 1938г. се провежда Kristallnacht . Трудна дата за празнични чествания... Това е една от причините да не се избере за национален празник на обединена Германия...Поражда неприятни асоциации...
Comment