Хъм, поне според статистическите справочници няма подобрение в прираста. А иначе - не сме сериозни за унищожаването (то аз предложих преселване, ама нейсе), но не пречи да помечтаем .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Едно сегашно малцинство
Collapse
X
-
ха
Originally posted by "Imperial Friedrich"
Deimos написаама Imperial не е сложил смайли със горящ циганин...Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Comment
-
Тц, тц, какви отговори . Както каза Deimos, тука уж сме над средното интелектуално ниво, а пак същите предложения за сапуни и абажури . Е, то тогава кой е против? ЕС и разните организации за защита на човешките права. Разликата е, че ние виждаме (и помирисваме , че и им плащаме ) циганите, а те(ЕС и организациите) гледат само разни доклади на хартия. Може би, ако и те си имаха толкова и такива цигани, нямаше да ни пречат .
Хмм, то май стана преразказ без елементи на разсъждение на думите на Deimos, но нищо .
BGM написаПроблемът е горе-долу решим, например може чрез някакъв закон популацията при свръх социално слабите (демек циганите, но казано по юридически ) да се ограничава по простата причина, че нямат достатъчно средства, за да отгледат децата си.Ако това се наруши следват стерилизация.
gollum написаА най-лошото е, че не виждам която и да е от управляващите сили да прави нещо по въпроса...По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Ама хора, решението на проблема е очевидно и даже скорошно - сега като влезем в ЕУто (ако влезем) те всички цигани така или иначе ще се изнесат я по Холандия, я по Норвегия. Ще чакаме да ги приемат и после хоп, и излизаме от ЕУ и затваряме сякви граници натам. Да се оправят те! :lol: :lol: :lol:XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Проблемът с циганите е твърде сериозен, но боя се, че с оглед на мащабите, които придобива е нерешим. Или поне нерешим с оглед на текущата политическа конюнктура (на повечето политици не им пука особено - това не е техен, а наш (сиреч на населението) проблем). Която се изразява в това да се правим на добричка държава, която зачита гражданските права (въпреки че реално в момента се нарушават системено правата на нециганското население).
Единственото разумно средство, което би помогнало за разрешаването му е проект, осигуряващ бърза и безвъзвратна асимилация на циганите. Но именно подобен прокет въобще не виждам да се задава (въпросната политическа сила има други идеи, Лзл, доколкото разбирам).
Вероятно България след 30-40 години ще е циганска държава, която ще има 30-40% нециганско малцинство (и съответно ще надминем Румъния, която в момента е държавата с най-голямо циганско малцинство).
Comment
-
40%=малцинство си е виц. А иначе програите са обречени на провал. Нали си спомняте какви данни ви дадох за програмата "от социални помощи към заетост", просто от тези нищо не става. А че сапунът е мечти, ъака е. Ама има и много елегантно решение, всички ще са доволни и никой няма да писка. Ето и решението: на хеликоптер или селскостопански самолет се монтира мощен источник на ренгеново лъчение, летри се бавно и ниско на 8-ки над гетотот, в резултат шугарите са стрерилизирани и всички са доволни и няма проблеми. Циганетата се клатят по цял ден без 9-месечни паузи, даже (не съм съвсем запознат, Одзава трябва да каже) може и месечен цикъл да нямат и съвсем добре ще им стане.
Друго решение (което си спомянм че Гомлум не хареса ) е право на глас да имат само грамотни и икономически активни субекти.
Comment
-
gollum написаЕдинственото разумно средство, което би помогнало за разрешаването му е проект, осигуряващ бърза и безвъзвратна асимилация на циганите. Но именно подобен прокет въобще не виждам да се задава (въпросната политическа сила има други идеи, Лзл, доколкото разбирам).
За въпросната политическа сила не знам, ама от някъде трябва да се започне, поне да се приказва за това.
Въх, пак глупости ми хрумнаха какво да направим...По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Е, аз бях предложил друго, според мен по-елегантно решение, което пир това не влиза в разрез с никакви европринципи - да се въведе специално данъчно облагане на раждаемостта. Семействата, които имат едно дете да получават сходни с досегашните помощи. Семейства с две деца да получават значително по-големи от досегашните помощи. Семейства с три деца - най-големи помощи и поощрения. Оттам насетне - за 4 и повече деца, да има много-много големи данъци, които да трябва да се плащат. Ако се организира и ефективна служба, която да следи за събирането им, това ще е мярка, която по "естествен" път ще спомогне за асимилацията на въпросното малцинство, а от друга страна, никой не може да обвини България в дискриминация, тъй като мерки се отнасят до всички, не само до конкретан група (е друг е въпросът, че само за тая група е характерна подобна повишена раждаемост ).
Има и още поне две решения, спомням си, че ги бях предложил по-горе:
* да им се организира собствена държава, където насилствено да бъдат преселени (отделяме им част от територията);
* да им се организира принудителна екскурзия в историческата родина - в Индия и без друго има толкова много хора, че едва ли някой ще усети допълнителни 400 000 души.
А за твоето решение, Гоги, - то не виждам какво точно "решава". Защото независимо дали имат или нямат избирателни права, циганите ще си се множат, а българите ще намаляват/емигрират. Така че резултатът ще е сходен в крайна сметка.
Те и моите решения не решават основния демографски проблем, ама какво да се прави...
Comment
-
Относно данък раждаемост: няма как да стане-сега правителството се чуди как да увеличи раждаемостта, дори ако сте чували има идея семейство с две деца в първите две години да получава опрощаване на жилищен кредит, от това освен циганета друг няма да намже. Насилственното изселване нямя как да стане, а от моето предложение ще произлезе това че нямайки право на глас политиците няма да им се мазнят, няма да има безплатен ток вода и т.н.т.
Comment
-
Е, бих казал, че това поне ще намали раждаемостта при тях. А инак българските семейства най-често са с едно или две деца, циганските са с много повече. Това освен другото ще е решение и на демографския проблем - защото идеята е почти всяко семесйтво да предпочита да има две лии три деца - не по-малко, но не и повече. Инак се увеличава само циганската популация.
Твоето решение въобще не е приемливо от политическа гледна точка и веднага ще бъде осъдено от ЕС. Като впрочем, решава само проблема с "мазненето", но реално това "мазнене" ще си остане, защото причината за него е желанието на политиците ни "да се докарат" за пред ЕС като много демократични. Далеч не са само изборните гласове.
Пък и какот отбелязах - не спомага за решаване на проблема с раждаемостта.
Comment
Comment