Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Едно сегашно малцинство

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Едно сегашно малцинство

Здравейте форумци!

От много време в общественото пространство витае една щекотлива тема - тази за циганите. Вече повече от десет години различни международни структури работят за подобряване на техния социален, образователен и здравен статус. Целите им могат да се обобщят в по следния начин: ако в България се създаде позитивно отношение към т нар. "ромско" малцинство, това би довело до тяхната интеграция - значи достъп до работни места и оттам повишаване на техния жизнен статус. Като следствие това ще се отрази благоприятно на държавата изобщо, тъй като биха се намалили преките разходи за тях (напр. социалните помощи), а също и косвените разходи (здравната сфера - повишаване на здравословоното им състояние, поради повишения им стандарт на живот). Разбира се, ще се очаква и увеличение на приходите от ромите , респективно увеличаване на БВП...

Тези най-общи цели не са поставени само в България, не са поставени само пред България. Знаете, че това лято се сътоя среща между премиерите на седем централно и източноевропейски държави, организирана от Георге Шорош в Будапеща. На срещата присъства и Джеймс Улфенсън (президент на СБ), представители на ООН и ЕС. Та, там бяха разисквани изобщо проблемите на циганите, бяха популяризирани някои бъдещи програми насочени към ромите, обявена беше "декадата на ромите".

От една страна всичко това изглежда благородно, от друа доста практично, понеже ЕС би искал стабилни икономики да се влеят в техните редици... И като говорим за практичност, цигани и България, вижте на какво попанах в сайта на Фонда за население на ООН http://www.undp.bg/bg/publications/r...t/chapter2.pdf

Ако разгледате таблицата на делът на ромите в долните възрастови групи, ще ви стане ясно какъв бум на раждаемост ги чака :| В ЕС всъщност няма да приемат България и българите такива каквито сме, а такива каквито очакват да станем... Значи циганска държава!

Всичкото това нещо го написах с два въпроса към вас
    1. Можете ли да ми посочите някакви примери за асимилация на други етнически групи от българския народ?
    2. Какви очаквания имате за икономическото състояние на България след 2007 - 2008 година?

Благодарско :tup:

Едно сегашно малцинство

Циганите най-общо казано са паразити!!! Оттам-нататък вие предложете какво да се направи...
    Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Асимилацията или социализацията (което е по-точното в случая) е нещо задължително, но лошото е, че това е много бавен процес, който изисква в продължение на дълго време (поне три-четири поколения) да има приемственост в държавната политика по въпроса, пъки да се изливат големи средства. Очевидно в България този процес не е получил нужното развитие и в момента циганите не са нито асимилирана, нито социализирана група. Затова и ги възприемаме по този начин (както демонстрира колегата Тоширо ). Неприятното е, че естественият прираст на нециганското население е отрицателен, при това от твърде дълго. Което, съчетано с високите темпове на емиграция означава, че дори и да игнорираме циганското население, ако не се вземат смислени мерки по въпроса след двайсет-трийсет години ще сме 3-4 милиноа (или дори по-малко). В рамките на 80 години можем напълно да изчезнем, ако се гледа по апокалиптично на нещата.
      Като се имат предвид две тенденции, обаче - много високият есетствен прираст на несоциализираната циганска група и все по-големият процент на смесени бракове, то ще се съглася със Стамат - не бих искал да живея в България, такава каквато би била след 20-30 години (радостно ми е, че може и да не ми се наложи) - това ще е напълно циганска държава с българско малцинство. А ако през това време те не се социализират, вероятно ще бъдем асимилирани от съседните ни държави или ще се превърнем в някакъв безнационален придатък на Европа.
      А най-лошото е, че не виждам която и да е от управляващите сили да прави нещо по въпроса...

Comment

хъм

Въпросът е доста сложен, защото на всички е ясно какво трябва да се направи, но някак си времената не са такива, че наистина да се направи. :twisted:
        Много пъти съм си мислел колко ще е хубаво да им отделим малко територия, по неплодородна, разбира се,та да се съберат там и да си направят държава. А ние да сложим много войска по границите и да не даваме и пиле да прехвръкне.
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Напълно съм съгласен с твоето предложение . най-добре да се захващаме за работа дорде е време .

Comment

Голъм, аз ги въсприемам по този начин, колкото и гадно да звучи, поради тяхната абсолютна незаинтересованост, невероятен, бих казал - ненадминат мързел, нечистоплътност и склонност към престъпване на закона. Да наистина, някои ще кажат, че те са весел народ, който обича песните, музиката, танците, алкохола - ама те си живеят реално на наш гръб. Същевременно получават доста големи социални помощи, на плащат данъци, ток, парно и т.н. Аз питам тогава - с какво те са заслужили да си живеят спокойно и нищо да не захващат, а ние да се блъскаме???
            Това, ако не е паразитиране, какво е???
            Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Ами всъщност няма нужда да се оправдаваш - аз се съгласих общо взето с мнението ти .

Comment

Аз бих предложил нещо като концлагер в Сакар планина да кажем.Освен това богати европейци ще могат да идват там и да си правят каквото искат със затворниците Срещу пари разбира се.Най-сетне ще донесат нещо на България 8)
                С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Домашните паразити унищожаваме с "Райд", или по-архаични, но също така действени методи! Защо тази практика да не се екстраполира и спрямо обществените?!
                  Тези от нас, които работим на трудов договор, знаем, че над 1/3 от доходите ни се удържат. Замисляли ли сме се, къде отива не малка част от тези пари?! Аз бях известно време безработен и имах право на парично обезщетение само за ограничен брой месеци, въпреки че всеки месец и на предишната и на настоящата месторабота ми се удържат проценти от заплатата по ПКБ. В същото време циганите непрекъснато получават некви пари, без да са работили и ден през живота си?! В курортното селище Вършец, където моите старци имат вила, всеки ден присъствах на следната сцена - охранени мазни мангали се наливат с бира и мрънкат: абе коги ще ни плащат от социалното?
                  Малко несвързано се получи Но предлагам рецепта за евтино и радикално решаване на проблема - стерилизация! Няма да ангажира войска за охранителни цели, пък и студентите от медицинските и ветериналните факултети ще натрупат рутина
                  Si vis pacem - para bellum!

Comment

Това със стерилизацията съвсем не е лоша идея, да кажем след две или най-много три деца. Защото те иначе се плодят като животни и после зарязват отрочетата си в детски домове, тоест на наша издръжка. Лошото е, че няма никога да може да се претвори в практиката, защото мазни евродепутати ще издигнат глас в защита на "човешките права". Най-добре е да усвоим челния американски опит и да си организираме резервати.
                    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Напълно ви подкрепям :tup: . Лошото е, че май вече е късно за подобни мерки.

Comment

хаха

Хехе, показахте си истинските кожи расисти такива :lol: :lol:
                        Ма то нали знаете, че "резерватите" (оградени с бодлива тел и вишки по ъглите и задължително на заден фон да се виждат високи комини, бълващи черни талази пепеляк) си вървят комплект с публичните бесения на орлов мост? (поне по цариградското стълбове много) :lol: :lol: :lol:
                        XV mile the sea brode is
                        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

стерилизацията е по-ефективна и по-евтина, ако се провежда чрез куршум в главата.

Comment

Az podkrepiam Hratman, 4e triabva da ima ne6to kato conclager za tazi gadna napast i tam da ba4kat iako za minimalni dajbi abe ob6to vzeto da budat evtina rabotna ruka :x :twisted: makar 4e v dne6no vreme tova bi stanalo trudno.Puk i sterilizaciata ne e lo6 variant :lol: No niastina triabva da budat otdeleni v niakakvi taka nare4eni rezervati pod zdrav kontrol, i ako moje oxranata koito gi pazi da budat jestoki kolkoto SS, e aide ot men da mine ne kolkoto SS a kato SA :lol:
                            Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Влизам си аз днес във форума и гледам тема за циганите и си викам сега сигурно пак някой е казал как трябва да ги избиеме и тукащните защитници на човешките права са му се нахвърлили с викове "расист", "фашист", "баннете го тоя" а то какво се оказа... :lol: :lol: :lol: Между другото тоя проблем съм го обсъждал с много различни хора и предложенията се въртяха около "напалм", "пещи" и други подобни неосъществими(за съжаление) в днешно време методи. И после си викам ние тука в форума сме що годе цивилизовани и интелигентни хора, пък мнението ни за циганите е същото, значи така наречените европейци(за които по default се смята че са интелигентни и цивилизовани ) сигурно ще си мислят същите неща ако са на наше място, така че най-общо идеята ми е да им пратим известни количества цигани да ги погледат малко, след което европейците започват да мислят съвсем точно като нас и тецовете влизат в употреба -> :evil: :evil: :evil: (в смисъл не че съм ядосан, ама Imperial не е сложил смайли със горящ циганин... ) не сериозно, ако на циганите които не работят просто им бъде отнето българското гражданство и бъдат изгонени от страната мисля че нещата ще се оправят, иначе наистина рискуваме да станем циганска държава, с българско малцинство.
                              <<..........>>

Comment

Working...
                              X