If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Американците офицялно приключиха войната но уви май ще гризнат дървото.Аз смятам че този конфликт ще им изиграе лоша шега. Добре екипираните и обучени Американски войски се сблъскаха с подобаващ противник ето и доказателството.
е, чак втори Сталинград не е. Въобще даже. Къде ти 300,000 души загубени.
Обаче края на истинската война скоро не се вижда. Проблема според мен не е толкова в иракчаните, колкото в разни фундаменталисти, които идват от съседни държави само защото в Ирак дал Аллах неверници в момента, по които да изливат справедливия гняв на Аллах...
Освен това самите американци не са добре обучени за мироопазващи мисии. Примерно доколкото знам в британските сектори нещата са далеч по-спокойни, но британците имат страхотен опит в тия неща.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Аз мисля че американците не са научени добре да противодействат на партизанската война която водят в момента иракчените. Партизанската война е адът за една редовна армия. Дори и опитните в това отношение изрелци немогат да се справят добре. Но поне изрелците имат най-дообрата тактика за водене на военни маневри в градски условия и раиони населени с цивилни. Тук американците трябва да се поучат от изрелския опит. Липсата на добра тактика при америкаците се видя още в Сомалия през 90те години и от тогава се вижда че все още американците си мисля че са най-добрите в всяко едно отношение.
Примерно доколкото знам в британските сектори нещата са далеч по-спокойни, но британците имат страхотен опит в тия неща.
Oнзи ден един немски специалист по Близкия Изток даваше интервю след разходката си из Ирак и на въпроса защо така като че ли британците се справят по-добре с положението, той отговори "Ами те са по-цивилизовани"
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Абе то тези така наречени "мироопазващи мисии" са пълен провал навсякъде и нищо повече от претекст за тиха окупация. Интересно е кога и дали американците ще се изтеглят от Ирак, след като са създали "предпоставки" за "демократично" развитие.
"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Е, те явно точно със създаването на необходимите "предпоставки" срещат проблеми. Но предполагам, че след време ще се оттеглят, оставяйки един "дружески" режим да контролира нещата и сугурно ще се ограничат с финансова помощ и военни съветници.
Защо си мисля че докато там има чужди войски войната няма да спре.Някой да знае от исторята конфликт който да е приклучил докато има окупатори (за иракчаните те са си такива)
Всъщност, не съм съгласен с теб, Рамазай. Има не малко примери - най-малкото Германия и Япония след ВСВ - войната си приключи за тях, въпреки че имаше (за Япония има и до днес) окупационни войски на територията им. И това далеч не е единственият пример. Всъщност, оставянето на окупационна армия в победена държава е съвсем нормална практика, когато целта ти е да подчиниш самата държава (и съответно - не е практика, ако целта е някакъв спорен проблем).
Пък и има и примери, когато подобен конфликт е завършвал с пълната асимилация или дори унищожение на победената държава. Макар повечето такива примери да са от древността.
Трудно си представям Ирак демократична държава. Там едноличната власт има корени и има твърде много хора които симпатизират на бившото управление. А плюс това мисюлманите не са хора които обичат демокрацията много малко държави с мисюлманско население са демократични. В държавата пример за демократична държава Турция има един много интересен закон, когато демократичното избраното правителство почне да клони към Ислямски фондаментализъм и ванатизъм се намесват военните. Обявава се военно положение арестуват всички членове на партията водач на правителството и ги вкарват в затвора. А в ирак има мног фанатизирани ислямисти които са готови да пречат на демокрацията донесена от чуждата вяра с цената а живота си.
. А плюс това мюсюлманите не са хора които обичат демокрацията много малко държави с мюсюлманско население са демократични.
не че съм чел много книги посветени на Исляма, но в това, което съм чел, те ясно декларират, че целта им е именно демокрация, само че под това не бива да се разбира непременно западна демокрация. става въпрос за различни цивилизации все пак и налагането на западна демокрация в Ирак просто не виждам как ще стане. както не стана и в Афганистан.
Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Не знам какъв Сталинград ви гони, но ако амитата дадат толкова жертви, ще стане мнооого лошо :roll:
Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Колкото и да не харесвам американците, един техен голям неуспех би се отразил неблагоприятно върху практически всичко. А друг кандидат за тяхното лидерско място в момента просто няма и струва ми се няма и да има скоро. А и сравнението със Сталинград е изумително глупаво.[/b]
Не ставай смешен и не петни паметта на падналите при Сталинград като ги сравняваш с тия малодушни дрипльовци иракчаните и още повече с клоуните наречени US Army който се избиват помежду си!
Не знам какъв Сталинград ви гони, но ако амитата дадат толкова жертви, ще стане мнооого лошо :roll:
че кво му е лошото? да не са бяха навирали момчетата :roll:
Уханов, пак четеш и не мислиш...
Пак не си ме разбрал...
Абе за какво ли изобщо ти отговарям???
Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Comment