Американците офицялно приключиха войната но уви май ще гризнат дървото.Аз смятам че този конфликт ще им изиграе лоша шега. Добре екипираните и обучени Американски войски се сблъскаха с подобаващ противник ето и доказателството.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИРАК-Вторият Сталинград
Collapse
X
-
ИРАК-Вторият Сталинград
е, чак втори Сталинград не е. Въобще даже. Къде ти 300,000 души загубени.
Обаче края на истинската война скоро не се вижда. Проблема според мен не е толкова в иракчаните, колкото в разни фундаменталисти, които идват от съседни държави само защото в Ирак дал Аллах неверници в момента, по които да изливат справедливия гняв на Аллах...
Освен това самите американци не са добре обучени за мироопазващи мисии. Примерно доколкото знам в британските сектори нещата са далеч по-спокойни, но британците имат страхотен опит в тия неща.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
-
Аз мисля че американците не са научени добре да противодействат на партизанската война която водят в момента иракчените. Партизанската война е адът за една редовна армия. Дори и опитните в това отношение изрелци немогат да се справят добре. Но поне изрелците имат най-дообрата тактика за водене на военни маневри в градски условия и раиони населени с цивилни. Тук американците трябва да се поучат от изрелския опит. Липсата на добра тактика при америкаците се видя още в Сомалия през 90те години и от тогава се вижда че все още американците си мисля че са най-добрите в всяко едно отношение..::Check SIX::.
Comment
-
Originally posted by "Imperial Friedrich"
Примерно доколкото знам в британските сектори нещата са далеч по-спокойни, но британците имат страхотен опит в тия неща.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Абе то тези така наречени "мироопазващи мисии" са пълен провал навсякъде и нищо повече от претекст за тиха окупация. Интересно е кога и дали американците ще се изтеглят от Ирак, след като са създали "предпоставки" за "демократично" развитие."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Всъщност, не съм съгласен с теб, Рамазай. Има не малко примери - най-малкото Германия и Япония след ВСВ - войната си приключи за тях, въпреки че имаше (за Япония има и до днес) окупационни войски на територията им. И това далеч не е единственият пример. Всъщност, оставянето на окупационна армия в победена държава е съвсем нормална практика, когато целта ти е да подчиниш самата държава (и съответно - не е практика, ако целта е някакъв спорен проблем).
Пък и има и примери, когато подобен конфликт е завършвал с пълната асимилация или дори унищожение на победената държава. Макар повечето такива примери да са от древността.
Comment
-
хъм
Трудно си представям Ирак демократична държава. Там едноличната власт има корени и има твърде много хора които симпатизират на бившото управление. А плюс това мисюлманите не са хора които обичат демокрацията много малко държави с мисюлманско население са демократични. В държавата пример за демократична държава Турция има един много интересен закон, когато демократичното избраното правителство почне да клони към Ислямски фондаментализъм и ванатизъм се намесват военните. Обявава се военно положение арестуват всички членове на партията водач на правителството и ги вкарват в затвора. А в ирак има мног фанатизирани ислямисти които са готови да пречат на демокрацията донесена от чуждата вяра с цената а живота си..::Check SIX::.
Comment
-
Originally posted by "R-77_Adder"
. А плюс това мюсюлманите не са хора които обичат демокрацията много малко държави с мюсюлманско население са демократични.Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Колкото и да не харесвам американците, един техен голям неуспех би се отразил неблагоприятно върху практически всичко. А друг кандидат за тяхното лидерско място в момента просто няма и струва ми се няма и да има скоро. А и сравнението със Сталинград е изумително глупаво.[/b]Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
idiot
Originally posted by "Сержант Уханов"
Toshiro написаНе знам какъв Сталинград ви гони, но ако амитата дадат толкова жертви, ще стане мнооого лошо :roll:
Пак не си ме разбрал...
Абе за какво ли изобщо ти отговарям???Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Comment
Comment