If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
НАТО са загубили следите на 10 000 ракети земя-въздух...най-вероятно са изнесени от трафиканти на оръжие, по време на суматохата в Триполи, настъпила в периода между изтеглянето на Кадафистите и влизане на Съвета
.
La alianza teme que elementos terroristas se hagan con gran parte del antiguo arsenal de Gadafi y advierte de la facilidad de su uso contra aviones comerciales
Малко множко ми се виждат 10 000 бр, а? Май ни вземат за канарчета.
Около цялата либийска епопея е такава каша от приемани на доверие данни, най-вече тези, подавани от бунтовниците. Чудех се да се смея или да плача, когато шефът на преходната им власт обяви 25 000 жертви от началото на войната. То така се трупат 25 000 жертви в махаленско-улични боеве. Ако пък са причинени от натовските бомбардировки, това говори зле за НАТО.
Понякога при превода се допуска следната грешка.На английски "casualty" означава "жертва", но не непременно убит,както се предава смисъл на български, а също и "пострадал"/"ранен".Тоест 25,000 casuаlties означава, че толкова са общо ранени/пострадали + убити.
Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
Махмуд Джибрил май ще се оттегли под натиска на ислямистите. Хич не го харесват. Картината според мен започва ясно да се очертава - всички военни съвети по места са под ислямистки контрол. Гладко обръснати типове има само в централната администрация.
Всъщност този ислямистки контрол може да не е чак такъв проблем, ако не се стигне до вариант Сомалия или талибански Афганистан. Т.е. виждаме, че Саудитска Арабия и дори Иран (преди изострянето на отношенията покрай "Хизбула" и ядрените разработки) са поносими партньори за западните държави.
Тъкмо гледах репортаж по CNN, в който нагледно се показва как опозиционните сили връщат хуманитарен конвой на Червения Кръст пред Сирт. Един от командирите - Осама ал-Суейхли - твърди, че всички цивилни вече са напуснали града и те се чувстват свободни да се разправят с останалите в града бойци.
Еще Александр Сергеевич Пушкин говорил: "ДУШИ прекрасные порывы". Надо правильно расставлять акцент, товарища офицеры.
Кадрите с хеликоптерите направо изправят косата. Колкото до бунтовниците във втората половина на клипа ясно се вижда разликата между армия и опълчение. Изобщо не знаят какво да правят горките. Тези зенитни оръдия върху пикапите са страшна нелепица. Виждал съм го и в други клипове - отката им е много голям, това са 14 и 23 милиметрови снаряди и след първият изстрел пикапа започва да се клати все едно кара по пресечена местност. Шанс да уцелиш нещо, или да подавиш огнева точка - 0.000001. Сега ако вкарат и танковете, ще направят същата грешка, като руснаците в първата чеченска война. Превземането на Багдат и превземането на Грозни през втората война показаха, че има един единствен начин да се превземе голям град. Щурмови групи в размер около отделение прочистват сградите вход по вход, стая по стая. Всичко останало е вдигане на шум и пушилка.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
От няколко ГОДИНИ много внимателно следя форума и сайта. Не обичам да се афиширам и затова сега пиша първия си пост.
Просто не издържах на липсата на адекватни коментари!
Надявам се, че след този ми пост думата ще вземат капацитетите в сайта.
Мнението ми е:
1. Кадафи е атакуван неправилно за нашите сестри. Той постъпи правилно спрямо тях и успя великолепно да излавира. Вината за тях носи именно ръководството на ПНС и е обидно странно защо се мълчи тук за това.
2. БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА-АГРЕСОР! ... за съжаление, с нашите пари се финансират бомбите, избиващи невинни либийци ...
3. НАТО извърши пагубна грешка, като наруши резолюцията на ООН.
4. На прага сме на коренно преобръщане на световните порядки (умишлено не доуточнявам дали се касае до Световна война или до промяна на визията на "Ал Кайда" на Запад или до нещо друго).
5. Кадафи БЕШЕ нещо средно между клоун, терорист и реформатор-сатрап. Сега ВЕЧЕ Е (и именно тъпият НАТО го направи такъв) велика историческа личност.
6. Войната на НАТО срещу Либия е първата в света ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА, в която именно масмедиите лъжеха многократно света, а светът им вярваше.
.... спирам дотук и съм готов да отговоря на конкретни въпроси ...
Ами лично аз мисля, че всички тези точки са очевидни, с изключение на #4. Световните порядки са си световни прядки, но може би ще се поразместят играчите. Според мен има поне още 25-30 години до действителната промяна на порядките.
Comment