"за пръв път" звучи забавно, то видимо се води информационна война от години, а информационните воини са легион - и то, ако говорим за Интернет, защото пропагандата е много по-стара форма на информационна война.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новини
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
А, не съм те разбрал, аз имах предвид самото название (и в двата случая: тролстването като самородно индивидуално интернет-поведение и "елфите" (макар че в този случай те самите се определят като "орки" - видимо е, че цялата работа идва от увлечението по Толкин от 80-те и 90-те години) като название на "друга страна" в руския Интернет са все стари неща).
Организираното явление (тролстване на заплата) може би е по-ново, не знам от колко години е (идеята за организирана информационно-пропагандна война не е нова - това е просто "замена не нови територии" покрай развитието на новите медии). Пак - не е от вчера или днес, че чак сега видиш ли се създава специална организация за отговор на руското организирано тролстване. Аз това организирано явление го наблюдавам "отдавна" - поне от няколко години. А преди това доброволната служба като воин на информационния фронт (продукт на самоиндоктринация и ентусиазъм по места, предполагам) също се наблюдаваше (това го наблюдавам общо взето откакто активно ползвам Интернет, т.е. от 12-13 години). По-нови - може би както пишеш от 5-6 години, - са институционалните опити целия този "стихиен ентусиазъм" да се насочва и организира и то не по-общо, чрез медийните информационни потоци, а конкретно - чрез интернет-активност.
Comment
-
Китай съкращава армията си с 300 хил. души. В момента армията наброява 2.3 млн. военнослужещи.
Новината е съобщена по време на военния парад в Китай по случай 70 години от края на ВСВ."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
http://ru.euronews.com/2015/09/14/me...ourist-deaths/ - Малка повече подробности за злощасният инцидент в Египет,за който писа Dinain.Загинали са не двама,а осем мексикански туристи.
Comment
-
http://warsonline.info/egipet/egipet...-na-sinae.html - Египет е завършил първата фаза на мащабната антитерористична операция провеждаща се в Синай.За около 16 дни са били ликвидирани над 200 терористи от IS в Синай.Last edited by iasen ianakiev; 23-09-2015, 09:49.
Comment
Comment