синовете НЕ СА убити в бой. те са се самоубили с куршум в главата.
казаха го по ОРТ/москва/.
само че амитата няма да го признаят
казаха го по ОРТ/москва/.
само че амитата няма да го признаят
така че онова за битието и съзнанието може и да е вярво донякъде, но едва ли касае дълбоката същност на всеки един от нас - дебел пласт животински инстинкти и тъничък слой цивилизационни натрупвания.......а при американците вторият слой е изключително тънък
) но връзката среда, психология на масите, психология на индивида, е доста мътна история...аз все пак наистина смятам, че индивида (дори и сам, но най-често като част от социума) може да моделира средата по такъв начин, че тя да моделира него и в крайна сметка да се получи нещо като порочен кръг, който, ако се завърши добре няма да е порочен, а ще върши работа....но звучи малко утопично, признавам....а, колкото до това колко е тъничък слоя цивилизационни натрупвания...е, мисля, че това може и ще се промени, пък и в крайна сметка 5 милиона еволюция не си е шега работа
а и не всички хора са хора
. хохо хуманис не е често срещано явление по Земята, но мисля, че има и такива индивиди, а пък аз лично отказвам да се раглеждам като преходно звено от еволюцията.
:twisted:
) е по-лесно защитима. песимистите имат на своя страна историята, за да докажат колко низко същество е човека :evil: но точно това разграничава песимиста от оптимиста. песимистът живее в миналото, а оптимистът в бъдещето...но т.к. и двете неща (историята и бъдещето) не съществувават в момента, в който пиша това...какво по дяволите има значение...при всички положения ми се струва, че е по-добре да се надява човек на бъдещето :roll: (пфу звуча като някой пастор от ранните години на християнството :roll: )
Адолф и Йосиф сигурно са страдали от хронично главоболие
, то сега ми се струва, че имаме много повече цивилизация (и мързели, писатели, художници и др.) отколкото преди...идеята ми е, че има възможности за духовно развитие. мда въжделенията на ниско ниво наистина са си същите, но някак средствата за постигането им, а и формата им е по-различна и трябва да претърпи и още промяна...въпреки че случая с Удай и Кусай малко ме опровергава :evil:
), а и според мен културата и изкуството ни стават по-сложнички. ще прозвуча ужасно глуповато, но някакси не съм фен на Шекспир или Гьоте :roll:
Comment