If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Даа, руските медии винаги са били синоним на честна, непредубена и достоверна журналистика.......какво ли щяхме да правим ако не бяха те да ни осветляват по въпросите...........добре, че ги има.
"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
това знам , това съм чул...
може и да е другояче :o
иронията ти е неуместна, Рамблер
Е, тя ,иронията, е винаги уместна, защото иначе щяхме да взимаме нещата твърде насериозно, което има психопатологични последици.
Що се отнася до коректността на руските медии - няма какво да спорим, както впрочем и за всички останали. Както каза БГМ - всички медии са по-скоро дезинформатори, отколкото информатори, или по-скоро пропагандатори. Не се учудвам, че в руска медия се публикуват отрицателни информации за САЩ или обратно, бих се учудил, ако се публикува нещо положително, тогава ще има някакви изгледи да е вярно донякъде.
Ами нали знаеш, че за съжаление, се променя само средата, а хората - малко или много си остават едни и същи - гадни копелета така че онова за битието и съзнанието може и да е вярво донякъде, но едва ли касае дълбоката същност на всеки един от нас - дебел пласт животински инстинкти и тъничък слой цивилизационни натрупвания.......а при американците вторият слой е изключително тънък
просто аз имам малко по-различно мнение по тези въпроси (въпреки че твоята позиция е доста по-широко приета, а и трябва да призная може би е по-лесно защитима ) но връзката среда, психология на масите, психология на индивида, е доста мътна история...аз все пак наистина смятам, че индивида (дори и сам, но най-често като част от социума) може да моделира средата по такъв начин, че тя да моделира него и в крайна сметка да се получи нещо като порочен кръг, който, ако се завърши добре няма да е порочен, а ще върши работа....но звучи малко утопично, признавам....а, колкото до това колко е тъничък слоя цивилизационни натрупвания...е, мисля, че това може и ще се промени, пък и в крайна сметка 5 милиона еволюция не си е шега работа а и не всички хора са хора . хохо хуманис не е често срещано явление по Земята, но мисля, че има и такива индивиди, а пък аз лично отказвам да се раглеждам като преходно звено от еволюцията.
ей и стига сте плюли медиите, инфидели такива, ааааа шсе караме :twisted:
Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Аз, да ти кажа честно, се колебая между двете гледни точки - все ми се иска да е така, както ти казваш, но винаги се случва нещо, което ме убеждава в обратното. Може би съм черноглед и песимист, но колкото повече чета разни исторически книги, толкова повече се изпълвам с някаква омраза към хората, колкото и лошо да звучи. Мизантропия, братче, чиста мизантропия си е това и нищо друго.
аз затова казах, че твоята позиция (т.е. черногледата ти позиция) е по-лесно защитима. песимистите имат на своя страна историята, за да докажат колко низко същество е човека :evil: но точно това разграничава песимиста от оптимиста. песимистът живее в миналото, а оптимистът в бъдещето...но т.к. и двете неща (историята и бъдещето) не съществувават в момента, в който пиша това...какво по дяволите има значение...при всички положения ми се струва, че е по-добре да се надява човек на бъдещето :roll: (пфу звуча като някой пастор от ранните години на християнството :roll: )
Е, не съм чак толкова голям песимист, някой път като ми се спи и ме боли главата съм готов да разстрелям всички, но само тогава Адолф и Йосиф сигурно са страдали от хронично главоболие
А що се отнася до развитието - смятам, че се развиваме само технически, но не и духовно, човешката душа е същата както и преди хилядолетия, достатъчно е да прочетеш Стария Завет, за да видиш, че тревогите и въжделенията са непроменени.
ако тръгнем от едно от определенията за цивилизация, т.е., че за да има цивилизация, трябва да е налице прослойка, която не се занимава активно с някаква дейност на полето или изобщо с някаква работа , то сега ми се струва, че имаме много повече цивилизация (и мързели, писатели, художници и др.) отколкото преди...идеята ми е, че има възможности за духовно развитие. мда въжделенията на ниско ниво наистина са си същите, но някак средствата за постигането им, а и формата им е по-различна и трябва да претърпи и още промяна...въпреки че случая с Удай и Кусай малко ме опровергава :evil:
а иначе Старият завет е далеч по-вълнуващ и интересен от Новия, то направо си е готино фентъзи :twisted: но Новия е далеч по-усложнен (въпреки че стигнах само до третото Евангелие,shame on me, един роднина твърдеше, че било най-пълният политически текст писан някога ), а и според мен културата и изкуството ни стават по-сложнички. ще прозвуча ужасно глуповато, но някакси не съм фен на Шекспир или Гьоте :roll:
Е, те общо взето нещата, които " искат да кажат авторите" / идвинявам се, че използвам тази тъпа фраза/, са едни и същи - мени се само формата, така че нищо чудно, че не си фен на Гьоте и Шекспир, тъй като словесните форми, които са използвали са били подходящи за техните времеви периоди. Но темите, които разискват са си основни теми и до днес, само формата е друга. След години и Стивън Кинг ще изглежда сигурно отвратителен и ужасно тромав, но на мен пък си ми харесва.
Comment