Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Световната икономическа криза

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Остается только удивлятся, что тема России, всегда находит живой отклик среди участников форума .
    На самом деле pnp5q делал акцент на Арабов и Южн.Америку, про них сразу забыли, а Россия - сново на коне.
    Лично мо¸ мнение совпадает с мнением Воланда. Нашим министрам проще разглогольствовать о вселенских делах, чем навести порядок у себя дома.
    "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

pnp5q написа Виж мнение
      [OT]За мен акцентът в тази новина са не приказките, а действията - на арабските и южно-американските държави. И ми се щеше да прочета мнения като как ще се отразят тези валутни съюзи на развитието на кризата, на курса на долара и т.н.
      Това чудо трудно ще се случи. Има редица технически подробности, които още не са изчистени: 1) обща митническа политика; 2) отказът на Оман да участва, както и обвързаността на Кувейт с щатския долар; 3) взаимоотношения на централната банка с националните банки на шестте държави. През декември ще бъде представен по-подробен план за обща валута и голяма част от него ще е насочена към тия предизвикателства.

Някакъв смисъл има от тая работа, ако продават петрол само в новата си валута. Един иракчанин имаше подобна идея преди време и при това поиска евро, а не разплащания в нова валута. Едни бегли размисли по въпроса. Та ми се струва, че освен технически, има и други по-яки причини да не се случи това с общата валута. Разбира се, може и да има договорка, така че юнаците със зелените да помпат новата валута, разменяйки я по друг курс, пък на практика да си е същото. Е както и да е - в най-добрия случай това ще е служебна валута за петрол.

Comment

виталий написа Виж мнение
        Остается только удивлятся, что тема России, всегда находит живой отклик среди участников форума
        Събитията от Януари мисля показват достатъчно очебийно защо не трябва да те учудва нашия интерес към развитията в Русия.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Събитията от Януари мисля показват достатъчно очебийно защо не трябва да те учудва нашия интерес към развитията в Русия.

Имеется в виду то, что Болгария м¸рзла зимой из-за воровства Российского газа на Украине? Ну это обычная вещь... Украинское правительство и этой зимой обязательно устроит подобные вещи. Не сегодня это началось и не завтра закончиться. Денег на Украине нет, а зимы холодные.
          Оста¸тся надеятся, что газопровод "Южный поток" разрешит эту проблему и Болгария как надежный платежеспособный клиент будет без помех получать газ из необъятной Сибири.
          "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

За газовата криза вината не беше единствено украинска. Това, че на Изток гледат на икономиката по друг начин и на договорите, като условност, трудно се разбира на Запад. Но това е вече друга тема. Не ми се иска да търсим обаче единствен виновен за газовите кризи - настоящи и бъдещи. Безсмислено е.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

То въобще цялото това е обект на съвсем друг разговор и на друга тема.Която определено мястото и не е тук.Но Виталий не пропусна за пореден път да ни натика в носовете постоянно Русия та Русия и вижданията си как е най-велика,най-хубава и никога за нищо не е виновна,а напротив винаги е пострадалата и ощетената в международните отношения.Че думичката "вина" и прочие морални норми в международните отношения са нещо смешно и доста разтегливо-отделен въпрос.
              Понякой път имам чувството че и някой дебат за древен Египет ще прерастне в русофило-русофобска дискусия благодарение на такива хора.
              И аз имам някакви виждания за Русия и руснаците и може примерно,пак казвам примерно, да ги смятам че руснаците са тор в арийските крака.Ами имам си ги вижданията,такива са-селяви.Но не ги тикам в на хората муцуните.Напротив даже-дори и не ги споменавам.Щото те вижданията са като задниците-всеки си го има,но на никой не му е приятно ако си го тикаш пред муцуната му.Особено пък с повод и без повод.
              Та така.
              А темата беше за съвсем други неща.

Comment

Айде малко размътен оптимизъм за тая криза:

Световната банка рязко занижи прогнозата си за спада на икономиките

Великобритания се сбогува с рецесията

Добрите икономически данни подкрепиха щатските борси

Изобщо мисля, че сривът на индексите беше по-голям от реалното положение. Така много компании се подцениха, но сега носят голяма доходност Е, за тия дето не се увлякоха по общата психоза

Comment

Working...
                X